Έβγαλε έξω 60 δις μαύρα 10.000 πελατών του

επιχειρηματιών, εφοπλιστών και πολιτικών που χάνουν τα λεφτά τους και πάνε όλοι για Κορυδαλλό
Έδιναν στον Ελβετό τραπεζίτη σακούλες με μετρητά στην Αθάνα, τους άνοιγε λογαριασμό στην τράπεζα του στην Ελβετία, αυτός κρατούσε εδώ τα λεφτώ, για λαδώματα στην Ελλάδα και έβαζε στους λογαριασμούς τους, μαύρο χρήμα από μίζες εξοπλιστικών άλλων χωρών

Δέκα χιλιάδες μαύρους λογαριασμούς που ανήκουν στην αφρόκρεμα του ελληνικού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, διαχειρίστηκε ο Ελβετός τραπεζίτης Ζακ Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος μαζί με τον συνεργάτη του Φάνη Λυγινό, είχαν στήσει πλυντήριο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τη μεταφορά τεράστιων ποσών στις ελβετικές τράπεζες.
Το δίδυμο Όσβαλντ – Λυγινός είχε αναλάβει επίσης το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τις μίζες της Siemens και των εξοπλιστικών, καθώς και τη διακίνηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ μέσα από ένα πολύπλοκο σύστημα παράκτιων εταιρειών.

Ανάμεσα στους πελάτες του Ελβετού τραπεζίτη που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι και τώρα βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης, περιλαμβάνονται επιφανή πολιτικά πρόσωπα, κορυφαίοι επιχειρηματίες, εκδότες και το σύνολο σχεδόν των εμπλεκόμενων μεσαζόντων στις προμήθειες της Siemens, των εξοπλιστικών, του ΟΣΕ, καθώς και σε όλες τις άλλες ύποπτες μεγαλοσυμβάσεις του δημοσίου.

Την αμαρτωλή οκταετία του Κώστα Σημίτη, στη διάκρεια της οποίας οι μίζες έπεφταν βροχή, ο Ελβετός τραπεζίτης αναγκάστηκε να στείλει σχεδόν μόνιμα στην Αθήνα τον συνεργάτη του Φάνη Λυγινό, ο οποίος έστησε μηχανισμούς παρατράπεζας σε έξι σουίτες κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας. Οι Έλληνες ολιγάρχες, οι φοροφυγάδες και οι μεσάζοντες, μαζί με άλλα μπουμπούκια που είχαν ανθίσει την περίοδο του Σημίτη, επισκέπτονταν τον Φάνη Λυγινό στις σουίτες των κεντρικών αυτών ξενοδοχείων, του παρέδιδαν τα σακ βουαγιάζ με τα μετρητά και εκείνος φρόντιζε με τη βοήθεια του Όσβαλντ, να ανοίγει την ίδια μέρα λογαριασμό σε δύο τράπεζες της Ζυρίχης, που ήταν και αυτές στο μεγάλο κόλπο.

Τα μετρητά που έφτασαν στα χέρια του Φάνη Λυγινού, τα τελευταία 10 χρόνια, ξεπέρασαν τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ και τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να δίνουν τις μίζες στους διεφθαρμένους πολιτικούς, που υπέγραφαν τις συμβάσεις με τη Siemens και τα άλλα γερμανικά μεγαθήρια που λυμαίνονταν τις κρατικές προμήθειες, τις κατασκευές μεγάλων δημοσίων έργων και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Για τις καταθέσεις των πελατών του στις ελβετικές τράπεζες, χρησιμοποιούσε το σύστημα των offshore που είχε στήσει η Siemens, η HDW, η Τίσεν Κρουπ και άλλες εταιρείες. Οι παράνομες αυτές κινήσεις λογαριασμών έχουν παγιδεύσει χιλιάδες Έλληνες, που φυγάδευσαν τα μαύρα λεφτά απ’ την Ελλάδα, μέσω του συστήματος του Όσβαλντ και του Λυγινού. Γιατί οι λογαριασμοί τους στις ελβετικές τράπεζες, εμφανίζονται να έχουν τροφοδοτηθεί από ύποπτες off shore που είχαν στηθεί για να διακινείται μαύρο χρήμα από μίζες, σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει σας παραθέτουμε ένα παράδειγμα. Ο γνωστός μεσάζοντας στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, Μιχάλης Ματαντός, χρειαζόταν επειγόντως μετρητά πολλών εκατομμυρίων ευρώ για να λαδώσει αυτούς που υπέγραφαν τις συμβάσεις με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Έπαιρνε τα μετρητά απ’ το Φάνη Λυγινό, τα οποία προέρχονταν από πελάτες του που ήθελαν να τα μεταφέρουν σε ελβετική τράπεζα και έκανε τη βρόμικη δουλειά του με ασφάλεια.

Στη συνέχεια απ’ το σύστημα των off shore εταιρειών, που συνδέονταν με την εταιρεία του ΜΙΕ, κατάθετε μέσω τραπέζης το ποσό που είχε δανειστεί απ’ τον Φάνη Λυγινό στους λογαριασμούς που του υποδείκνυε στις ελβετικές τράπεζες.

Τώρα στην περίπτωση κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση εξαναγκάσει τον Όσβαλντ και τις δύο ελβετικές τράπεζες-πλυντήρια να δώσουν τους επίμαχους λογαριασμούς, θα εμφανιστούν οι Έλληνες διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες να τροφοδοτούν τις καταθέσεις τους με κατάμαυρο χρήμα, προερχόμενο από εγκληματικές δραστηριότητες. Δηλαδή κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και όχι απλού μαύρου χρήματος που προέρχεται από φοροδιαφυγή. Στην περίπτωση που μιλήσει ο Όσβαλντ και συλληφθεί και ο συνεργάτης του Φάνης Λυγινός, δέκα χιλιάδες Έλληνες θα βρεθούν αντιμέτωποι με κακουργηματικές διώξεις και με πολύ μεγάλο κίνδυνο να χάσουν τα λεφτά τους.

Πρόκειται για μια υπόθεση συγκλονιστική που δείχνει το μέγεθος της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής που επικρατούσε στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί όταν το δίδυμο Όσβαλντ-Λυγινού έχει διακινήσει μέσα σε 15 χρόνια περισσότερα από εξήντα δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος, τότε το μέγεθος της λεηλασίας που συντελέστηκε σε βάρος της Ελλάδας είναι τεράστιο και είναι αυτό ένας από τους σπουδαιότερους λόγους που οδήγησε τη χώρα μας στη χρεοκοπία.

Τρόμος στην κοσμική Αθήνα
Τρόμος στα μεγάλα σαλόνια της χώρας, επικρατεί μετά την είδηση της παράδοσης στις ελληνικές αρχές του καταζητούμενου Ελβετού Τραπεζίτη Όσβαλντ, ο οποίος ήταν ο επίσημος, κατά τις αρχές συνεργάτης τους στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος. Εν ολίγοις ο τρόμος στην κοσμική Αθήνα, στα σαλόνια της πολιτικοοικονομικής ελίτ που τσέπωνε τις μίζες είναι ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜA ΤΟΥ Ο ΟΣΒΑΛΝΤ. Λέγεται μάλιστα πως ο συγκεκριμένος Ελβετός που αρνούνταν να μας τον δώσουν από τη χώρα του, ήταν η δίοδος προς το ξέπλυμα και για διάφορες πολιτικές οικογένειες της Αθήνας. Λέγεται πως δικηγόρος του είναι ο Χρ. Καπαρουνάκης, νέος και ελπιδοφόρος συνήγορος, όπως και παλιός αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ (επί Κεφαλλογιάννη).

Ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ είναι πιθανότατα ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα που θα μπορούσαν να ανακρίνουν οι ελληνικές διωκτικές αρχές για να μάθουν τα κατατόπια του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος σχεδόν στο σύνολο των υποθέσεων με μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα και άλλες προμήθειες. Το περίφημο «κανάλι Όσβαλντ», όπως λένε χαμηλόφωνα κάποιοι εκ των μελών των ομάδων κρούσης κατά της διαφθοράς, αφού αυτός και ο Φάνης Λυγινός, εμφανίζονται να «ξέπλεναν όλο το μαύρο χρήμα της διαφθοράς». Αυτό τουλάχιστον λένε οι διωκτικές αρχές. Γι’ αυτό και όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα την απολογία ή την κατάθεση του Οσβαλντ αφού από τη στάση που θα τηρήσει θα εξαρτηθεί αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για δεκάδες πρόσωπα που εμπλέκονται σε μίζες. Κοινώς αν μιλήσει ή έχει κάτι να πει, τότε θα έχουν αποκαλύψεις τύπου Κάντα ή και μεγαλύτερες. Αν αρνηθεί τα πάντα ή αρκεστεί στα τυπικά, τότε απλώς θα έχουμε μια από τα ίδια.

Ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ αντιμετωπίζει κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες για τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα και οδηγήθηκε ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς Νικόλαου Τσιρώνη και Βασιλικής Μπράτη που ερευνούν αντίστοιχα την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρεία Ericsson και τη βραζιλιάνικη Embraer.

Και στις δυο περιπτώσεις, ο τραπεζίτης ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του και να ετοιμάσει την απολογία του. Ως μάρτυρας καλείται και από τον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος ερευνά μίζες για την προμήθεια των αντιαεροπορικών τύπου ASRAD από τη γερμανική εταιρεία STN ATLAS.

Ο τραπεζίτης συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Ντουμπάϊ καθώς ενεργοποιήθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ελλάδας που εκκρεμούσε σε βάρος του. Ο κατηγορούμενος, τραπεζικό στέλεχος στη Dresden Bank και στη συνέχεια στην BNP PARISBAS, θεωρείται πρόσωπο κλειδί για μια σειρά από μίζες καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που εμπλέκεται στο ξέπλυμα του βρόμικου χρήματος. Ήταν προϊστάμενος του επίσης κατηγορούμενου Ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου Φάνη Λυγινού. Ήδη έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για δύο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, τα “μαύρα” ταμεία της SIEMENS και τις μίζες για την προμήθεια των υποβρυχίων. Θα καθίσει στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων μαζί με δεκάδες ακόμα κατηγορούμενους για τις δυο υποθέσεις. Επισημαίνεται ότι οι δικαστικές αρχές της Ελβετίας είχαν αρνηθεί την έκδοσή του στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger