Η εφημερίδα Bild κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι με… απάτη πλήρωσε την δόση των 750 εκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να αποπληρώσει την δόση της στον διεθνή οργανισμό το έκανε με τη βοήθεια της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Η χρεοκοπημένη χώρα» απέφυγε τη χρεοκοπία κλέβοντας, λέει δημοσίευμα της ιστοσελίδας, «τα χρήματα πήγαν από τη δεξιά στην αριστερή τσέπη, καθώς η πληρωμή έγινε όχι με χρήματα του ελληνικού κράτους, αλλά με όσα προορίζονταν για να πληρωθεί η συνεισφορά της Ελλάδας ως μέλους του ΔΝΤ».


Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, που επικαλείται κυβερνητικούς κύκλους της Αθήνας, οι δανειστές συμφώνησαν στην απάτη. Ο λόγος: δίχως αυτό το τρικ η Αθήνα θα χρεοκοπούσε σήμερα και θα βρισκόταν, δίχως πλέον άλλα χρήματα, αυτομάτως εκτός ευρώ.

Ωστόσο, οι Έλληνες, αναφέρουν οι αρθρογράφοι Πέτερ Τίντε και Λιάνα Σπυροπούλου, έδειξαν μόνο περιορισμένη ευγνωμοσύνη στους πιστωτές τους, καθώς, ενώ οι υπ. Οικονομικών στις Βρυξέλλες έψαχναν μια λύση στο πρόβλημα του χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε το ενδιαφέρον του για ένταξη στη νέα τράπεζα των BRICS, μια εναλλακτική παγκόσμια τράπεζα υπό την ηγεσία της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger