Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοταλιού" η Μέρκελ δίνει στον Τσίπρα 50 δις ευρώ με επιτόκιο 0,5%, με προυπόθεση να διώξει ο Αλέξης το ΔΝΤ (που επέβαλλε στην Ελλάδα ο ΓΑΠ) και να αποπληρώσει και την ΕΚΤ.

Εάν ο Τσίπρας δεχθεί την πρότασή της θα έχει να κάνει μόνο μαζί της!

Από την άλλη η Λαγκάρντ προτείνει κούρεμα του χρέους (ώστε να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι) και οι Αμερικανοί βάζουν εκβιαστικά διλήμματα στον πρωθυπουργό!

Εάν ο Τσίπρας συμφωνήσει με την Μέρκελ θα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έδιωξε το ΔΝΤ από την Ελλάδα-όπως ο Ερντογάν από την Τουρκία-αλλά θα δυσαρεστήσει τους Αμερικανούς οι οποίοι μέσω του ΓΑΠ έβαλαν το ΔΝΤ στην Ευρώπη ώστε να πατήσουν πόδι οι ίδιοι.

Οι Αμερκανοί με το ΔΝΤ πάτησαν πόδι στην γερμανική Ευρώπη και στην γερμανική Ελλάδα-εδώ όπου αλώνιζαν οι γερμανικές πολυεθνικές. Η Μέρκελ δίνοντας τα 50 δις ευρώ στον Τσίπρα επιχειρεί να επαναφέρει τα πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση.

Τα ξημερώματα της μέρας που ο ΓΑΠ έκανε το διάγγελμα στο Καστελόριζο τού είχε τηλεφωνήσει ο Ομπάμα και απαίτησε να μπει η Ελλάδα στον μηχανισμό!

Γι΄αυτό στην πρώτη ευκαιρία (Κάννες) η Μέρκελ και ο Σαρκοζί τον σούταραν με την βοήθεια του Βενιζέλου. Ο ΓΑΠ επανήλθε πριν λίγες μέρες δριμύτερος στο Μαξίμου για να πιέσει τον Τσίπρα να υπογράψει την συμφωνία και με το ΔΝΤ!

Ο Τσίπρας άντεξε στην πίεση του ΓΑΠ και των Αμερικανών και έβαλε στο περιθώριο και τον δημοφιλή Βαρουφάκη ο οποίος θεωρείται άνθρωπος των ΗΠΑ, από τους Γερμανούς!!!!

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger