Συμφωνία με την Ευρώπη γιατί αυτοί είναι οι δανειστές της χώρας και ανάπτυξη, η οποία θα προέλθει από τις επενδύσεις των BRICS, είναι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, για να επανέλθει
η ελληνική οικονομία στην αναπτυξη που τα μνημόνια τής έχουν στερήσει εδώ και πέντε χρόνια.

Με την Ευρώπη πρέπει να υπάρξει συμφωνία λόγω ευρώ, αλλά τα χρήματα που θα φέρουν την ανάπτυξη στη χώρα θα είναι από τα BRICS, τα οποία πρόσφατα προχώρησαν και στην ίδρυση της δικής τους τράπεζας επενδύσεων.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Α.Φλαμπουράρη: «Να είστε σίγουροι ότι και η συμφωνία θα κλείσει και η χρηματοροή θα ξεκινήσει» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του στην ομιλία του στο 1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας με θέμα: "Επιχειρώντας στο μέλλον 2015-2020".

Αφού χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την άποψη όσων πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τις επενδύσεις, επανέλαβε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η συνεργασία μέσω κοινών επενδυτικών προγραμμάτων και με χώρες εκτός Ε.Ε., όπως π.χ. με Κίνα, Ρωσία αλλά και χώρες από τη Λατινική Αμερική. 

Για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω διακρατικών συμφωνιών και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είπε ο υπουργός Επικρατείας - Με τα χρήματα θα χρηματοδοτήσουμε κοινωνικές πολιτικές αλλά κυρίως το συνταξιοδοτικό σύστημα το οποίο βρίσκεται σε κρίση.

Σίγουρος ότι και η συμφωνία με τους Θεσμούς θα κλείσει και ότι θα αποκατασταθεί η ροή χρημάτων προς την Ελλάδα εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Όσον αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε τη διακήρυξη της κυβέρνησης ότι «σταματάμε να πουλάμε και να ξεπουλάμε» ενώ περιγράφοντας τη λογική της κυβέρνησης εξήγησε ότι «επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία μέσα από διακρατικές συμφωνίες. Εμείς διαθέτουμε τη δημόσια περιουσία και ο επενδυτής τα χρήματα και την πρόταση για το χαρακτήρα της επένδυσης.

«Είναι μια σχέση που θεωρούμε ότι είναι ισότιμη και μπορεί να περπατήσει ενώ τα αποτελέσματα δεν θα είναι στιγμιαία, αλλά τα θετικά αποτελέσματα θα είναι συνεχή ούτως ώστε να μπορούμε μέσα από συνεργασίες από τα κέρδη να χρηματοδοτήσουμε κοινωνικές πολιτικές αλλά κυρίως το συνταξιοδοτικό σύστημα το οποίο βρίσκεται σε κρίση» κατέληξε ο κ. Φλαμπουράρης.

Την αισιοδοξία του ότι η 11η Μαΐου θα είναι «μια θετική μέρα» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα εξέφρασε την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.

Ο κύριος Σαπέν δήλωσε ότι «είναι πιθανό στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Μαΐου, να έχουμε συμφωνία με την Ελλάδα».

Οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να βρουν μία λύση για την ελληνική κρίση τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη νομισματική ένωση.

Απευθυνόμενος στην επιτροπή οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Μισέλ Σαπέν δήλωσε ότι είναι δικαιολογημένο η νέα ελληνική κυβέρνηση να ζητεί αλλαγές σύμφωνες με τη βούληση των ψηφοφόρων της, αλλά επίσης και ότι η Ελλάδα «οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» ως παλαιό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Θα βρούμε μία λύση, διότι η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ, ανήκει στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Eίναι φανερό ότι η Ελλάδα έγινε ξαφνικά "πολύφερνη νύφη" και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είναι πλέον δεδομένη και "καρπαζοεισπράκτορας".

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger