Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Την αντίθεση του σε επιπρόσθετους φόρους και στη διόγκωση του κομματικού κράτους εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ αμέσως μετά το τέλος της συνόδου του ΕΛΚ στη Ρίγα της Λετονίας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει την συμφωνία στην περίπτωση που περιλαμβάνονται υφεσιακά μέτρα. <
br />
«Δεν είναι δυνατόν να ξαναχτίσουμε το μεγάλο κράτος που χρεοκόπησε και να το χρηματοδοτούμε με νέους φόρους, που γονατίζουν την οικονομία. Χρειάζεται άμεσα μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη». 


Στο περιθώριο της συνόδου ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ζ. Ντολ, την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ, τον Κύπριο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη και τον Βούλγαρο ομόλογό του. 

Ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να ενημερωθεί από την Γερμανίδα Καγκελάριο για την πορεία των διαπραγματεύσεων καθώς όπως σημειώνουν συνεργάτες του, η ελληνική κυβέρνηση δεν ενημερώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αρνείται να φέρει προς συζήτηση την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως θα πρέπει να κλείσει άμεσα η συμφωνία έτσι ώστε να διασφαλίζει την χρηματοδότηση της χώρας και να διασώζει την ανάκαμψη. 

«Χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας» τόνισε.



Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ από realmedialive


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger