"Θέλουν να με ρίξουν χτυπώντας εσένα", ανέφερε χαρακτηριστικλα ο πρωθυπουργός στον υπουργό Οικονομικών.

Πολλά ακούστηκαν και ακόμα περισσότερα γράφτηκαν μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να κάνει τον πρώτο «μίνι» ανασχηματισμό της θητείας του, όχι σε επίπεδο υπουργών αλλά σε επίπεδο διαπραγματευτικής ομάδας, δίνοντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ρόλο κλειδί.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Real News  ρίχνει φως στο «παρασκήνιο» αυτής της απόφασης αλλά και στις οι πιέσεις κυρίως από τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το περασμένο Σάββατο, μια μέρα μετά το Eurogroup της Λετονίας, ο Γερούν Ντάισελμπουλ όχι μόνο τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά του έστειλε κι ένα mail. Τι του έλεγε; «Πρόεδρε, θα ήθελα να αναλάβεις ο ίδιος τη διαπραγμάτευση».

Στο ηλεκτρονικό του μηνυμα, ο Ολλανδός υπουργός ήταν ακόμη πιο αναλυτικός για τους λόγους που ήθελε ο Έλληνας πρωθυπουργός να αναλάβει προσωπικά τη διαπραγμάτευση. Αλλά δεν είπε πως η πραγματική του επιθυμία ήταν να φύγει από το κάδρο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο πρωθυπουργός δέχτηκε στο Μαξίμου τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Θα σε στηρίξω όσο πάει, γιατί προσπαθούν να με ρίξουν χτυπώντας εσένα» του είπε σύμφωνα με την εφημερίδα.

Όλα αυτά ενώ δημοσιεύματα από το Βερολίνο επιμένουν ότι μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα είχε σταλεί μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα πριν από τις εκλογές, να μην ορίσει υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Το θέμα έθεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, και η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο. «Είναι δύσκολος χαρακτήρας ο Βαρουφάκης. Θα βοηθήσει να αλλάξει. Αποτελεί κόκκινο πανί για τους δικούς μου», φέρεται να είχε πει η καγκελάριος της Γερμανίας. Για να πάρει την απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα: «Περισσότερο πρόβλημα είναι μάλλον οι δικοί σου, που δεν θέλουν τον Βαρουφάκη».

Δημοσίευση σχολίου

Blogger