Η πρώτη σοβαρή δοκιμασία της κυβέρνησης βρίσκεται προ των "πυλών" καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την τροπολογία με την οποία θα ανεγερθεί τζαμί στο Βοτανικό, ενώ οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν, όπως άλλωστε και έχουν δεσμευθεί προεκλογικά.

Δυστυχώς, η τροπολογία αναμένεται να περάσει καθώς θα τη ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, ίσως και το ΚΚΕ. Θα είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνητικοί εταίροι θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους και τις ανοχές τους.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης κατέθεσαν τροπολογία για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει η τροπολογία, «επανακαθορίζονται τα στοιχεία του διαγράμματος, που αφορά σε τμήμα ιδίας συνολικής επιφανείας του ιδίου δημοσίου ακινήτου στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων, όπου επιτρέπεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 3, ν.3512/2006, όπως ισχύει), η εγκατάσταση και η κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών».

Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger