Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που » μυρίζει μπαρούτι»  στην  γείτονα Τουρκία,  λίαν συντόμως θα έχουμε σοβαρές...

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που » μυρίζει μπαρούτι»  στην  γείτονα Τουρκία,  λίαν συντόμως θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις, ειδικά μετά την τρομερή κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του κυβερνώντας κόμματος και του στρατού  , ο οποίος αποτελεί κατεστημένο στην χώρα αυτή,  από το 1923. Αυτό τονίζει άρθρο σε αντιπολιτευόμενη εφημερίδα με «άκρες» στον τουρκικό στρατό.

Υπενθυμίζουμε το μαζικό κύμα φυγής στελεχών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων,  που μόνο στην πολεμική αεροπορία έφτασε τους 120 πιλότους μέσα σε δυο χρόνια. Επίσης η « αιφνίδια ασθένεια του νυν ΑΓΕΕΔ Στρατηγού  Necdet Özel»,( όπως αναφέραμε πρώτοι με άρθρο μας στο pentapostagma.gr: Ο Τούρκος ΑΓEΕΔ « έλαβε» υποχρεωτική αναρρωτική άδεια) σηματοδοτεί μέσα στο καλοκαίρι, συνταρακτικά «γεγονότα».

Την κρίση αυτή πιθανότατα , θα την πληρώσει όπως πάντα η πατρίδα μας , με κάποιο θερμό  επεισόδιο στο Αιγαίο ή στην Κύπρο.   Ετοιμάζουν κάτι « χοντρό» οι Τούρκοι στο Αιγαίο για να προλάβουν τους Ρώσους και τους Κινέζους, αυτό ας το κρατήσουμε καλά στο μυαλό μας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα todayszaman.com και ΤΡΟΜΕΡΟ άρθρο που αποτελεί προάγγελο εξελίξεων  , η Τουρκία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης με το δημοκρατικό πολίτευμα να κινδυνεύει να μετασχηματισθεί σε  δικτατορία από τον Ισλαμιστή ηγέτη και Πρόεδρο της χώρας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος αποδείχθηκε ότι μετεξελίσσεται σε έναν όλο και πιο πολύ αυταρχικό και καταπιεστικό ηγέτη, ειδικά για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK), τονίζει η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα.

Έχοντας ήδη μετατρέψει την τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) σε προσωπικό γραφείο ντετέκτιβ , με σκοπό την διεξαγωγή  υποκλοπών  τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων, παρακολούθησης και εκβιασμού των  αντιπάλων και των επικριτών του, μετέτρεψε  και την τουρκική αστυνομία σε ιδιωτική πολιτοφυλακή,  για να συλλαμβάνει υπόπτους αυθαίρετα, καταστέλλοντας βάναυσα διαδηλώσεις και συλλαλητήρια.

Τώρα ο  Ερντογάν προσπαθεί να κατασκευάσει έναν ιδιωτικό στρατό «εκτός» της δομής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (TSK), προκειμένου να τρομοκρατήσει  τις μάζες και να κλιμακώσει την εκστρατεία του φόβου μετά τις εκλογές, τονίζει η εφημερίδα σε ένα συγκλονιστικό άρθρο.

Άλλωστε η αστυνομική δύναμη δεν θα ήταν αρκετή  για να « ελεγχθούν»  οι μαζικές διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ξεσπάσουν στην Τουρκία , όταν ο Ερντογάν «ξεπεράσει» την υπομονή του λαού,  και σε μεγάλο βαθμό περιορίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του , ως μέρος της κατάχρησης του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης,  αποτέλεσμα της συστηματικής δίωξης και καταπίεσης, προκειμένου να διατηρηθεί η  «πολιορκούμενη  εξουσία του», τονίζει η Zaman .

Ένα πράγμα είναι σαφές από  αυτό που έχουμε  βιώσει τα τελευταία χρόνια, οι Κούρδοι, οι Αλεβίτες, οι μετριοπαθείς συντηρητικές ομάδες, όπως είναι το κίνημα Γκιουλέν και τα μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το Εθνικιστικό  Κίνημα (MHP),  θα συνεχίσουν να στιγματίζονται από τους ισλαμιστές, οι οποίοι  «κατέχουν» την απόλυτη δύναμη να κάνουν ό, τι θέλουν. Όταν το κράτος δικαίου αποσυντίθεται κάτω από το βάρος  « ενός ανελέητου  κυνηγιού  μαγισσών»,  κατά των αντιπάλων του, το καταπιεστικό αυτό  καθεστώς θα χρειαστεί μια   δύναμη, μεγαλύτερη  από ποτέ για να διατηρήσει την πίεση αυτή στον τουρκικό  λαό.

Η μόνη πηγή ενέργειας που μπορεί να προβάλει τέτοια ωμή βία είναι ο στρατός της Τουρκίας , ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε μέγεθος  στο ΝΑΤΟ,  μετά τις ΗΠΑ.

Οι πρόσφατες ενέργειες  από τους συνεργάτες του Ερντογάν στην κυβέρνηση, και οι «κατασκευασμένες ιστορίες» των  φιλοκυβερνητικών μέσων μαζικής ενημέρωσης,  ΕΧΟΥΝ στόχο τον  στρατό,  κατά του οποίου έχουν ξεκινήσει μια συκοφαντική εκστρατεία πριν από την  σημαντική συνάντηση  του Στρατιωτικού Συμβουλίου τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας μια αλλαγή πλεύσης  στα επερχόμενα ΓΕΓΟΝΟΤΑ .

Πολλοί Τούρκοι αξιωματικοί διαφωνούν και επικρίνουν την κυβέρνηση του ΑΚΡ. Δεν θέλουν ο στρατός  να χρησιμοποιείται  στο πολιτικό  έργο  των  ισλαμιστών, η να εκτελεί προσωπικές  εντολές  ενός ανθρώπου του Προέδρου στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Οι επίσημες δηλώσεις που έχουν εκδοθεί από το  τουρκικό Γενικό Επιτελείο,  υπογραμμίζουν με σαφήνεια το ρόλο του στρατού,  σύμφωνα με το Σύνταγμα με  τον σαφή  καθορισμό των αρμοδιοτήτων του ,  σε σχέση με το κράτος δικαίου. Ο τουρκικός στρατός «επιθυμεί»,  να μην σύρεται  σε πολιτικές διενέξεις, ούτε να χρησιμοποιείται  σε εκλογικές διαδικασίες για να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα για το κυβερνών κόμμα, τονίζει το άρθρο.

Πολλοί στρατηγοί,  ανώτεροι αξιωματικοί αλλά και κατώτεροι , δεν είναι ευχαριστημένοι με τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, την οποία θεωρούν ότι απαρτίζεται από  ακραίους ισλαμιστές, ριζοσπάστες , αντι-δημοκράτες  και αντι-κοσμικούς!

Ο τουρκικός στρατός επίσης απέχει  μακριά από οποιοδήποτε σχέδιο που θα ενείχε τον κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, όπως « στρατιωτικές επιχειρήσεις»  και επιδρομές στην Συρία, παρά την πίεση από τον Erdoğan να το πράξει .

Το περιστατικό με τα φορτηγά που μετέφεραν  όπλα και πυρομαχικά σε ριζοσπαστικές ομάδες του ISS στην Συρία ,  σύμφωνα με τις ρητές εντολές του Ερντογάν, ήταν στην πραγματικότητα  έργο κάποιων στελεχών του  στρατού. Η πιστοποίηση προήλθε από έναν αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών όπου μαζί με τους εισαγγελείς,  κατέσχεσαν τα φορτηγά στη μεθοριακή επαρχία των Αδάνων.

Οι ισλαμιστές  προσπαθούν  να ενορχηστρώσουν   μια «ανακατανομή» σε όλες τις  θέσεις της τουρκικής διοίκησης με σκοπό να κυριαρχήσουν πλήρως οι ίδιοι  . Παρά το αίσθημα καταπίεσης , η ηγεσία του τουρκικού  στρατού έχει κρατήσει την απόστασή  από την πολιτική εξουσία. Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Necdet Özel πήρε προσωρινή άδεια απουσίας επικαλούμενος επιδείνωση της κατάσταση της υγείας του, αφήνοντας τη θέση στον διάδοχό του  Στρατηγό Χουλουσί  Ακάρ,  διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων (ΑΓΕΣ), ο οποίος είναι έτοιμος να τον αντικαταστήσει τον Αύγουστο!

Μέχρι στιγμής, ο  τουρκικός στρατός αντιστέκεται στις  προσπάθειες υλοποίησης της πολιτικής ατζέντας των  ισλαμιστών,  και κατά  πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να το πράττει.

Οι Στρατηγοί φοβούνται να εκτεθούν σε πολιτικές διαμάχες, και θα   να αναλάβουν  την ευθύνη όταν τα πράγματα πάνε πραγματικά «στραβά» γράφει  η εφημερίδα!!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το  τουρκικό Γενικό Επιτελείο αντιτάχθηκε η τροποποίηση του εγγράφου κατηγορίας για την  αναζήτηση στρατιωτικών,  που συμμετέχουν στην οργάνωση  «παράνομες δομές» του Γκιουλέν  ,  διότι προφανώς οι ένοπλες δυνάμεις αρνούνται να συμμετάσχουν σε ένα ατέρμονο  κυνήγι μαγισσών , το οποίο εξαπέλυσε ο Πρόεδρος  Ερντογάν με στόχο το δυναμικό κίνημα του Ιμάμη .

Ο Τούρκος ιμάμης και λόγιος Φετουλάχ Γκιουλέν, υπήρξε μία από της  κορυφαίες  μετριοπαθείς φωνές μεταξύ των μουσουλμάνων λογίων σε όλο τον κόσμο. Ο Ερντογάν «πιέζει» αφόρητα  το στρατό για να προσθέσει το όνομά του ως απειλή στην τουρκική Στρατιωτική Στρατηγική (TÜMAS) , επίσης γνωστή και  ως  «κόκκινο βιβλίο», αλλά οι ένοπλες δυνάμεις δεν το έπραξαν .

Το  τουρκικό Γενικό Επιτελείο αντιτάχθηκε στην τροπολογία αυτή στο  διαβαθμισμένο έγγραφο επικαλούμενο την ασάφεια της απειλής,  καθώς και την αντισυνταγματικότητα της , επειδή ο στρατός δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την συγκέντρωση πληροφοριών, για το  προφίλ πολιτικών αντιπάλων  του ΑΚΡ!!!

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr αναμέμονεται δραματικές εξελίξεις στη γείτονα.

Βάσει του τρομερού αυτού άρθρου αναφέρεται επί λέξει, ότι «η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα στο πλαίσιο  ενός ολοκληρωμένου δικτύου άμυνας του ΝΑΤΟ. Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο εκτιμά ιδιαίτερα τη συνεργασία επί δεκαετίες με τον μηχανισμό ασφαλείας της διατλαντικής συμμαχίας. Δεν θα επιτρέψει ΠΟΤΕ σε «απείθαρχους» στρατηγούς, οι οποίοι θα είναι σαφώς αντι-αμερικανοί και αντι-δυτικοί ,  να αναλάβουν την διοίκηση ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ,   και να θέσουν  σε κίνδυνο την πολύτιμη συμμαχία της χώρας με το ΝΑΤΟ, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια του τουρκικού  έθνους.

Οι δικαστικές υποθέσεις της Εργκένεκον και η υπόθεση «Βαριοπούλα» στην πραγματικότητα ερευνήθηκαν, προκειμένου να εκκαθαρίσουν τον τουρκικό στρατό από «χουντικές» ομάδες αυτού του είδους .

Ομοίως, ο στρατός δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του  να αποτελέσει  μέρος του πολιτικού σχεδίου Ερντογάν  και των ισλαμιστών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα εξομαλυνθούν από μόνα τους χωρίς την  τελική αναμέτρηση μεταξύ  του Ερντογάν και του στρατού».

Εάν αυτό το τελευταίο δεν «μυρίζει» πραξικόπημα στην Τουρκία τότε τι άλλο περιμένουμε;



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger