Ηχηρή παρέμβαση για το ελληνικό ζήτημα έκανε... ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μια ημέρα μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα.

« Η ''σπέκουλα'' για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εν μέσω τεράστιων χρεών της χώρας θα μπορούσε να είναι επιβλαβής τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο Ρώσο πρόεδρος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Υπογράμμισε δε ότι οι σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα οικοδομούνται «ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΕ, της ευρωζώνης ή μέλος του ΝΑΤΟ».
«Εχουμε πολύ στενούς δεσμούς ιστορικούς συνεργασίας με την Ελλάδα», επισήμανε, προσθέτοντας ότι είναι «κυριαρχικό δικαίωμα» του ελληνικού λαού να κάνει διαφορετικές συμμαχίες.
«Όμως δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον, άρα θα ήταν λάθος, ακόμα και επιβλαβές τόσο για την ελληνική όσο και για την ευρωπαϊκή οικονομία αν προσπαθήσουμε να διαβάσουμε τον καφέ -κατά την γνωστή ρήση».
«Δεν εξαρτάται από εμάς εδώ στη Ρωσία να αποφασίσουμε τι θα είναι πιο επωφελές και προτιμητέο για την Ελλάδα», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «είναι στο χέρι του Ελληνικού λαού να λάβει μια απόφαση σε διάλογο με τους κύριους ευρωπαίους εταίρους του».
Ο ρώσος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί πως η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει ορισμένες δυσκολίες που προκύπτουν από τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες. «Δεν μπορούν να υποτιμήσουν την δραχμή διότι δεν την έχουν, είναι αυστηρά συνδεδεμένοι με το ευρώ. Τα σύνορά τους είναι απόλυτα ανοικτά για τα ευρωπαϊκά αγαθά, κάτι που δίνει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα στις εξαγωγικές οικονομίες».

tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Δημοσίευση σχολίου

Blogger