«Εμείς πληρώνουμε τέσσερις μήνες τώρα από το υστέρημα του ελληνικού Δημοσίου» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς για το αίτημα ομαδοποίησης, στο τέλος του μήνα, των αποπληρωμών των τεσσάρων δόσεων προς το ΔΝΤ.

Ακόμα περισσότερη αίσθηση προκάλεσε ωστόσο ο υπουργός, όταν είπε, ερωτηθείς σχετικά: «Εμείς δεν έχουμε κάνει κανένα αίτημα»!

Εξάλλου, σε άλλη ερώτηση σχετικά με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «Έλληνες σαν τον Βαρουφάκη με εκνευρίζουν», ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «δεν θα ακούσετε ποτέ χαρακτηρισμό από εμένα για συνάδελφο».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕMA

Ζητά και λύση στο χρέος χωρίς «κούρεμα»

Συμφωνία για το χρέος, χωρίς «κούρεμα χρέους», ζητά επίσης ο υπουργός Οικονομικών ενώ παράλληλα καλεί και πάλι την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να εκφωνήσει μια «ομιλία ελπίδας», η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό μήνυμα και να δημιουργήσει στην Ελλάδα διάθεση επανεκκίνησης, σύμφωνα με το ARD.

Η καγκελάριος πρέπει να ενθαρρύνει τους Έλληνες, λέγοντάς τους: Είχαμε πέντε χρόνια μια πολύ βίαια φάση προσαρμογής. Ήταν απαραίτητη και μπορεί σε αυτό να έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά από τώρα και στο εξής δεν αρκεί η πολιτική λιτότητας, δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Beckmann» του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η οποία θα προβληθεί την Δευτέρα.

Ιδιαίτερα αναγκαία είναι «μια συμφωνία για το χρέος χωρίς κούρεμα χρέους», καθώς και ένα επενδυτικό σχέδιο, αναφέρει και τονίζει: «Αμέσως το επόμενο πρωί η Ελλάδα θα επανεκκινήσει και θα εξελιχθεί σε μια πραγματική ιστορία επιτυχίας», σημείωσε.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger