Αλέξη, διάγγελμα στο λαό και εκλογές

ΟΠΩΣ βλέπετε ΟΛΟΙ καθόμαστε και κοιτάμε, κάνουμε και την κριτική μας και τα περιμένουμε ΟΛΑ από τον Αλέξη, ο οποίος δεν περνάει μέρα που να μην αντιμετωπίζει και κάποια νέα ΠΑΓΙΔΑ των… αγαπητών συμμάχων και συνεταίρων μας.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ λοιπόν κάνει ό,τι μπορεί…

ΑΠΟ το ένα αεροπλάνο βγαίνει και στο άλλο μπαίνει άυπνος και κουρασμένος, ίσως και αποκαμωμένος από τις τεράστιες ευθύνες που έχει επωμιστεί.

Ξημεροβραδιάζεται στις συσκέψεις, με καμιά δεκαπενταριά, από τους ηγέτες της Ευρώπης και της Αμερικής απέναντί του!

ΟΛΟΙ και οι 15, εναντίον ενός και μάλιστα νέου και άπειρου στην πολιτική – δεν έχει την πείρα που έχουν όλες οι άλλες… παλιές καραβάνες της πολιτικής, αλλά όμως έχει όλο το δίκιο με το μέρος του και έχει και την τιμή να εκπροσωπεί μια ιστορική χώρα και ένα γενναίο λαό…
ΡΩΤΑΜΕ όμως ΠΟΥ είναι οι τέως Πρόεδροι της Δημοκρατίας από τον Κύριο Σαρτζετάκη,  - το Κ με κεφαλαίο όπως το ήθελε – μέχρι τον Κάρολο που ο λαός τους τίμησε και τους… ταΐζει ακόμα πλουσιοπάροχα… Γιατί δεν μιλάνε; Γιατί δεν συμπαραστέκονται στην αγωνιώδη προσπάθεια του πρωθυπουργού μας. 
ΡΩΤΑΜΕ, πού είναι όλοι οι τέως πρωθυπουργοί; Πού έχουν κρυφτεί; Περιμένουν μήπως να τους… φωνάξει η Μέρκελ, για να ξαναγίνουν πρωθυπουργοί; Ακόμα δεν κατάλαβαν ότι οι ξένοι, αφού τους ξεζούμισαν τους έχουν πετάξει σαν τις στημένες λεμονόκουπες;

ΠΟΥ είναι όλοι εκείνοι οι υπουργοί, όλων των αμαρτωλών κυβερνήσεων που με τις πολιτικές τους έφεραν τον τόπο στο σημερινό αδιέξοδο.
ΜΗΠΩΣ περιμένουν και αυτοί να γίνουν πρωθυπουργοί; Μήπως δεν έχουν χρόνο, για να βγουν από το καβούκι τους και να πουν στους ξένους «φτάνει πια» ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες φορολογίες και εξευτελισμούς, επειδή τρέχουν και κάνουν πρόβες στους ραφτάδες που τους ετοιμάζουν τα νέα κοστούμια για την ορκωμοσία τους;

Τόσο λίγο μυαλό έχουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι ο λαός, ΟΛΟΥΣ τους τέως, Προέδρους της Δημοκρατίας, τους τέως πρωθυπουργούς, τους υπουργούς και βουλευτές, τους θεωρεί υπεύθυνους για την τραγωδία που ζούμε; Δεν καταλαβαίνουν ότι κανένας ξένος δεν μπορεί να διορίσει τώρα πρωθυπουργό στη χώρα μας, αλλά και αν μπορούσε, δεν θα επέλεγε κανέναν από αυτούς τους αποτυχημένους κυρίους;

ΑΚΟΜΑ θα θέλαμε να μάθουμε ΠΟΥ είναι κρυμμένοι και γιατί δεν μιλάνε οι κοιλαράδες της Ακαδημίας, ο πνευματικός κόσμος, συγγραφείς, ζωγράφοι, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, ποδοσφαιριστές, εκδότες, καναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφοι;

ΑΚΟΜΑ και οι ανώτατοι δικαστές όλων των δικαστηρίων ΠΟΥ είναι;

Ο... «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» λαός ΠΟΥ βρίσκεται; Εδώ έχει πιάσει φωτιά το σπίτι μας και αυτοί συνεχίζουν να είναι ξάπλα στους καναπέδες;

ΓΙΑΤΙ δεν βγαίνουν όλοι μαζί να φωνάξουν στους ξένους ότι η υπομονή του ελληνικού λαού αλλά και των ίδιων έχει εξαντληθεί και ότι αν πολυτραβήξει αυτή η κατάσταση, κανένας δεν ξέρει ΠΟΥ μπορεί να οδηγήσει;

ΑΥΤΑ πάντως που μας ζητάνε οι ξένοι είναι απίστευτα. ΜΕΤΑΞΥ των άλλων φορολογιών, κόψιμο μισθών και συντάξεων, μας ζητούν να ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ το ΦΠΑ στον τουρισμό για να τον βουλιάξουν και να πτωχεύσουν τα ξενοδοχεία, για να τα πάρουν τζάμπα οι ξένοι, ενώ συγχρόνως με τα άλλα βάρβαρα μέτρα που θέλουν να μας επιβάλουν εξουθενώνουν πλήρως το λαό και ό,τι έχει απομείνει από την οικονομία μας. Στην ουσία μας πάνε για εκτέλεση.

ΕΜΕΙΣ στη θέση του Αλέξη θα κάναμε διάγγελμα για να ενημερώσουμε λεπτομερώς το λαό τι ζητάνε οι ξένοι, με τη δήλωση: «Εγώ δεν υπογράφω. Αν σας αρέσουν αυτά τα μέτρα, βρείτε άλλον πρωθυπουργό για να τα υπογράψει. Εγώ δεν θα πάω το λαό για εκτέλεση».

Η δραματική τροπή που λαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις με τους λεγόμενους εταίρους θέτουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα προ των ευθυνών του απέναντι στο λαό και το έθνος. Ο πρωθυπουργός πριν υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία έχει χρέος να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνει και τις επιπτώσεις που θα έχουν στα εισοδήματα των εργαζομένων, στις συντάξεις αλλά και στην πραγματική οικονομία. Στην περίπτωση κατά την οποία διαπιστώσει ότι οι εκβιαστικοί όροι που επιβάλλουν οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι τοκογλύφοι είναι καταστροφικοί για την οικονομία και οδηγούν σε βαθιά ύφεση, νέα κρίση της ανεργίας και εξαθλίωση των μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων τότε θα πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση διαμηνύοντας στους λεγόμενους εταίρους και στους δοσίλογους της τρόικας εσωτερικού ότι δεν πρόκειται να υπογράψει.

Αν το πολιτικό σύστημα και το ιερατείο των Βρυξελλών επιμείνουν στις καταστροφικές συνταγές τότε ας αναζητήσουν κανένα πρόθυμο σαν τον Παπαδήμο να τον χρήσουν πρωθυπουργό και να αναλάβει την ευθύνη των αποφάσεων.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι τα μέτρα αυτά μπορεί να δώσουν ανάσα στην οικονομία τότε και πάλι θα πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό αναλυτικά και με στοιχεία πώς είναι δυνατόν να προκαλέσει ανάπτυξη η καταιγίδα φόρων και περικοπών.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο στόχαστρο των λεγόμενων εταίρων έχει μπει η μοναδική βαριά βιομηχανία που απέμεινε στη χώρα: πρόκειται για τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό τα οποία οδηγούν σε χρεοκοπία τετραπλασιάζοντας τον ΦΠΑ για να μπορέσουν να τα αρπάξουν στην συνέχεια για ένα κομμάτι ψωμί τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια. Ο πρωθυπουργός οφείλει επίσης να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τον λόγο για τον οποίο δεν υπερασπίζεται κάποιες κόκκινες γραμμές τις οποίες ο ίδιος είχε θέσει ως προϋπόθεση για την οποιαδήποτε συμφωνία.

Βέβαια, το σύνολο του ελληνικού λαού κατανοεί τις δυσκολίες, τις απειλές και τους εκβιασμούς που δέχεται από Αμερικανούς και Ευρωπαίους.

Όπως κατανοεί επίσης και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων αφού τόσο η Μόσχα όσο και το Πεκίνο αρνούνται να μας βοηθήσουν οικονομικά και με θράσος χιλίων πιθήκων μας συμβουλεύουν να μείνουμε στην Ευρωζώνη.

Βέβαια δεν περίμενε κανείς από την Μόσχα και το Πεκίνο να διαταράξουν τις σχέσεις τους με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για χάριν της Ελλάδος αλλά δυστυχώς κάποιοι αιθεροβάμονες από την κυβέρνηση είχαν καλλιεργήσει προσδοκίες.

Ο κόσμος που έχει κουραστεί από όλη αυτή την πίεση, τις απειλές και την κινδυνολογία που δέχεται το τελευταίο τετράμηνο γι΄ αυτό ζητάει καθαρές εξηγήσεις και καθαρές αποφάσεις.

Η ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό να τον ενημερώσει για όλα με τη γλώσσα της αλήθειας. Είναι σίγουρο ότι η πλειοψηφία του κόσμου θα δείξει κατανόηση, αρκεί να γνωρίζει τα πάντα και να μη βρεθεί προ εκπλήξεων.

Γιατί τότε ο κόσμος θα αγριέψει και δεν γλιτώνει κανένας όταν ξεσπάσει το ποτάμι της λαϊκής οργής.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger