Εκατοντάδες δενδρύλλια ινδικής κάνναβης κατασχέθηκαν στην Αρκαδία

Μεγάλη φυτεία ινδικής κάνναβης εντόπισαν και κατάσχεσαν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών στην Τρίπολη την Παρασκευή.


Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση που έγινε στα Βούρβουρα Αρκαδίας, ξερίζωσαν 706 δενδρύλλια, ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν και τρεις συλλήψεις ανδρών (24, 30 και 32 ετών). Αμφότεροι οι συλληφθέντες ήταν υπήκοοι Αλβανίας και διέμεναν κοντά στην φυτεία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της ασφάλειας Τρίπολης και μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν, οι στοχευμένες ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες, στα Βούρβουρα και στην Τρίπολη.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, σε πυκνή δασώδη περιοχή στα Βούρβουρα Αρκαδίας, εντοπίστηκε η φυτεία και παράλληλα κοντά στη φυτεία, σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοσχέδιο κατάλυμα, συνελήφθηκαν ο 24 ετών δράστης και ο έταιρος που είναι 30χρονών, οι όποιοι είχαν αναλάβει την καλλιέργεια της φυτείας και τη φύλαξη κι επιτήρησή της.

Στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι, τρεις γεμιστήρες, εκατόν ενενήντα τέσσερα φυσίγγια, πέντε κινητά τηλέφωνα, σπόροι χασίς και πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την καλλιέργεια της φυτείας, όπως λάστιχα κι εργαλεία.

Παράλληλα στην Τρίπολη, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο άνδρας 32 ετών, ο οποίος είχε αναλάβει να εφοδιάζει τους παραπάνω με τα απαραίτητα εφόδια, τόσο για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων χασίς, όσο και για την διαμονή τους εντός της φυτείας και τη φύλαξη της.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ, σπόροι κάνναβης, ένα σουγιάς, ένα κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού και αντικείμενα, που χρησιμοποιούσαν στην καλλιέργεια της φυτείας.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger