Η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών «έφερε» ακόμη και χαλάζι. Σοβαρά προβλήματα, με πλημμύρες δρόμων και σε υπόγεια διαμερίσματα στο Κιάτο.

Σφοδρή χαλαζόπτωση «χτύπησε» μεγάλο μέρος του Δήμου Σικυωνίων.

Χαλάζι σε μέγεθος γαρίδας έπεσε σε πολλά χωριά στην Κορινθία και τώρα οι αγρότες τρέχουν τα χωράφια τους για να δουν τα αποτελέσματα της απρόσμενης καλοκαιρινής βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής  βλέποντας τα αποτελέσματα της σφοδρής χαλαζόπτωσης.

 Βλέπουν τις σοδείες τους να καταστρέφονται και ανησυχούν για την φετινή παραγωγή.



 Αμεση σύσκεψη στον δήμο Κιάτου

Σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 και ώρα 16:30μ.μ εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σικυωνίων, Βουλευτές Ν. Κορινθίας και αντιπροσωπεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου, θα επισκεφθούν τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα σημερινά έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση).


Ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Άμεση επικοινωνία για τις μεγάλες καταστροφές από τη χαλαζόπτωση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας τόσο με τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας όσο και με το Δήμο Σικυωνίων, με τον αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Μυττά.

Σημαντικές ζημιές έχουν γίνει στις περιοχές Μικρό και Μεγάλο Βάλτο, Λαλιώτη, Άνω Διμηνιό, Διμηνιό, Πάσιο, Μούλκι και Βασιλικό σύμφωνα με την ενημέρωση του Αντιδήμαρχου Σικυωνίων καθώς και μικρότερες στο Σούλι.

Σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε και ολικές καταστροφές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σε συνεργασία με το Δήμο Σικυωνίων θα επισκεφθεί αύριο το πρωί τις πληγείσες περιοχές ,ενώ παράλληλα ζήτησε την άμεση αναγγελία των ζημιών στον ΕΛΓΑ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger