Γενναία απόφαση του πρωθυπουργού: Δεν υπογράφει μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, αυξήσεις στο ρεύμα. Ζητάει διαγραφή του χρέους και να γίνει αύξηση φορολογίας μόνο για τους πλούσιους.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ότι είναι μεγάλος ηγέτης με την τολμηρή και πατριωτική απόφαση που πήρε χθες να διακόψει η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στους ξένους τοκογλύφους ότι πλέον δεν περνάνε οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα. Για πρώτη φορά οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα η Ευρωζώνη αφού το μπαράζ ασφυκτικών πιέσεων που άσκησαν στην ελληνική κυβέρνηση κατέληξε σε μπούμερανγκ.

Ο πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να συγκρουστεί μετωπικά με το καρτέλ των τοκογλύφων που κατέστρεψε ολοκληρωτικά την οικονομία της χώρας με το πείραμα του μνημονίου οδηγώντας μεγάλα κοινωνικά στρώματα στην απόλυτη εξαθλίωση. Είναι στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα να χαράξει μια νέα πορεία για τη χώρα χωρίς προστάτες και χωρίς την επιτήρηση των τοκογλύφων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απαιτεί και θέτει σαν όρο για να υπογράψει τη σχετική συμφωνία να μην υπάρχει όρος για μειώσεις μισθών και συντάξεων και αυξήσεις στο ρεύμα. Ζητάει επίσης διαγραφή του χρέους που δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να ταλαιπωρεί αιωνίως τον ελληνικό λαό και να γίνει αύξηση φορολογίας μόνο για τους πλούσιους και να σταματήσει η λιτότητα για τη φτωχολογιά. Σε περίπτωση που οι ξένοι αρνηθούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης, είναι αποφασισμένος να τα τινάξει όλα στον αέρα και να οδηγήσει τη χώρα ακόμα και σε εθνικό νόμισμα.

Μια Ελλάδα εθνικά ανεξάρτητη με αυτοδύναμη ανάπτυξη και αξιοποίηση της κρίσιμης γεωστρατηγικής θέσης της, την καθιστά μαγνήτη για όλες τις υπερδυνάμεις. Οι τοκογλύφοι των Βρυξελλών που νόμισαν ότι έχουν να κάνουν με τους δοσίλογους που κυβερνούσαν τη χώρα την περίοδο του μνημονίου βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη κρίση από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η περήφανη ελληνική στάση θα προκαλέσει επικίνδυνη περιδίνηση στο ετοιμόρροπο έτσι κι αλλιώς σύστημα των Βρυξελλών αλλά και στρατηγικά αδιέξοδα στους Αμερικανούς, που θεωρούν την Ελλάδα το μεγάλο αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Το πείραμα τέλειωσε εδώ μαζί με τα παραμύθια. όλων των ξένων.

Ο Αλέξης Τσίπρας από σήμερα θα πρέπει να βάλει μπροστά την ανοικοδόμηση της χώρας έχοντας την απόλυτη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αρκετά κράτησαν τα ταξίδια στις Βρυξέλλες και η διαπραγμάτευση με τους ξένους τοκογλύφους; που είχαν από την αρχή ένα και μοναδικό στόχο: Να στεγνώσουν την Ελλάδα από ρευστό να προκαλέσουν ασφυξία στις τράπεζες για να εκβιάσουν την ολοκληρωτική άνευ όρων παράδοσή της.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger