Έντονο και ταπεινωτικό για τον Γιάνη Βαρουφάκη ήταν το παρασκήνιο της αποστολής της ελληνικής αντιπρότασης τα ξημερώματα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Μέχρι τα ξημερώματα συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας, ώστε να αποσταλεί μια πρόταση στις Βρυξέλλες που οι δανειστές θα έβρισκαν ικανοποιητικές.

Από την κυβέρνηση κεντρικό ρόλο δεν έπαιξε κάποιος από το οικονομικό επιτελείο, ούτε ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε μεταβεί στις Βρυξέλλες ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.
Μόλις έγινε σαφές ότι οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης πλησίαζαν τις απόψεις των δανειστών ζητήθηκε έγγραφη υποβολή της πρότασης -πράγμα που έγινε αμέσως. Ωστόσο, το έγγραφο που εστάλη από την Αθήνα, επεστράφη πίσω…

Ηταν λάθος το μέηλ, πίστεψαν όλοι
Οπως έγραψε και χθες το iefimerida, οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν δέχθηκαν την ελληνική πρόταση που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση το βράδυ της Κυριακής.
Εκείνη τη στιγμή όλοι μίλησαν για... λάθος. Τουλάχιστον αυτό είπαν στον Peter Spiegel των Financial Times ο οποίος μετέδωσε αμέσως την είδηση ότι η Ελλάδα έστειλε λάθος mail.
Ωστόσο, αυτό που θεωρούσαν λάθος οι δανειστές ήταν ότι οι προτάσεις συνοδεύονταν με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο Τσίπρας απλώς υπέγραψε!
Οι δανειστές αρνήθηκαν να παραλάβουν πρόταση από την Ελλάδα που θα έφερε την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών.
Μόλις ενημερώθηκε για το θέμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήρε την πρόταση και έβαλε την υπογραφή του. Αυτό έγινε στο ξενοδοχείο του στις Βρυξέλλες λίγο πριν αναχωρήσει για τη συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Το θέμα αποκάλυψε και ο ανταποκριτής του Mega στις Βρυξέλλες, Μανώλης Σπινθουράκης:


«Τα χαράματα κι ένω μελετούσαν την πρόταση της Ελληνικής πλευράς, ξαφνικά, μας είπαν, πως, το κείμενο είναι λάθος.
Ακολούθησε ταραχή, αλλά...οπως διαπιστώθηκε το κείμενο δεν ήταν λάθος. Απλώς, είχε την υπογραφή του Γιάνη Βαρουφάκη.
Μας ζήτησαν την υπογραφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, την οποία κι έλαβαν και το θέμα ελύθη.
Μετά ταύτα στις Βρυξέλλες πιστεύουν οτι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη πιθανον να έχουμε συμφωνία...» είπε ο ανταποκριτής του καναλιού.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger