Την πεποίθηση πως η νέα πρόταση της κυβέρνησης θα δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους στην ελληνική οικονομία εξέφρασε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Επιμελητηρίου, πρόκειται για πακέτο σκληρής λιτότητας, που πλήττει μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. Ολο αυτό είναι αποτέλεσμα της κυβέρνησης να έρθει σε συμφωνία.

«Το βάρος των μέτρων είναι – για πολλοστή φορά την τελευταία πενταετία – στην πλευρά των αυξήσεων φόρων και εισφορών και όχι στην περιστολή της σπατάλης και των άσκοπων δαπανών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει, ο κ. Κόλλιας τα νέα μέτρα είναι αμφίβολης εισπραξιμότητας, καθώς έρχονται να επιβληθούν σε φορολογούμενους, που έχουν ήδη εξαντληθεί.
Ο πρόεδρος του ΟΕΕ υπογραμμίζει πως τα βάρη καλείται να σηκώσει για ακόμα μία φορά ο ιδιωτικός τομέας και οι συνεπείς φορολογούμενοι, ενώ, παράλληλα, τόνισε πως με τις νέες προτάσεις δημιουργούνται ισχυρά αντικίνητρα για επενδύσεις και εμπόδια στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
«Η κυβέρνηση τιμωρεί όσους επιβίωσαν – και μάλιστα με κερδοφορία – μέσα στην κρίση και κινδυνεύει να οδηγήσει πάλι την οικονομία στο φαύλο κύκλο ύφεσης και ελλειμμάτων», επεσήμανε.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger