Τα ξίφη τους διασταυρώνουν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαποραγματεύσεων. 

«Δεν έχουμε ούτε να κρύψουμε τίποτα ούτε να κρυφτούμε από τον ελληνικό λαό, αγωνιζόμαστε με αίσθημα ευθύνης ώστε να φέρουμε την καλλυτερη συμφωνία» τόνισε ο Πρωθυπουργός αρχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή, όπου ενημερώνει το Σώμα για την διαπραγμάτευση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, κάλεσε να λάβουν θέση για τη διαπραγμάτευση:

«Να μας πείτε αν συντάσσεστε με την πρόταση των δανειστών»  είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι «με εξέπληξε δυσάρεστα η εισήγηση του κ. Γιούνκερ με την πρόταση των θεσμών».

Η ελληνική πλευρά έχει προτείνει ένα ρεαλιστικό σχέδιο λύσης και παρά τις ανίθετες προβλέψεις αντέξαμε να διαπραγματευόμαστε όρθιοι και με ασφάλεια για τον ελληνικό λαό, τόνισε ο Πρωθυπουργός. 

«Ο χρόνος λιγοστεύει για όλους, γι' άυτό ας μην βιαστούν ορισμένοι να προδικάσουν τις εξελίξεις» διεμήνυσε. 

Σαμαράς: Ήρθε η ώρα της ευθύνης - Μας λέγατε ψέμματα

«Η ουσιαστικότερη πρόταση που θα μπορούσα να σας κάνω θα ήταν να συνεχίσετε με το mail Χαρδούβελη. Τελικά οι θεσμοί σας έκαναν χειρότερη πρόταση από αυτή που έκαναν σε εμάς, λέγατε ψέματα για το mail Χαρδούβελη και τώρα δικά σας στελέχη ομολογούν ότι αυτά που ζητούν τώρα είναι περισσότερα από πριν»  είπε από τυην πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς. 

Και συνέχισε:
Μας έλεγαν ότι καθαρογράφεται η συμφωνία, αλλά δεν υπήρχε συμφωνία, δεν λέγατε αλήθεια όταν μιλούσατε για περήφανη διαπραγμάτευση. 
Ήρθε πράγματι η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους..


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger