Από τον Τζακ Πάλανς

To κόμμα που έρανε με ροδοπέταλα την λεωφόρο για να καταλάβει πανηγυρικά ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία συνεχίζει την αυτοαναίρεσή του.
Μιλάμε για το θλιβερό μπουλούκι της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αφού κλώτσησε την καρδάρα με το γάλα λίγο πριν η χώρα επιστρέψει στην κακονικότητα και αφού ο λαός είχε πληρώσει τα μνημόνια με βαρύ φόρο αίματος, στέκεται για μια ακόμη φορά αμήχανο στις εξελίξεις.

Δεν ήταν μόνο η Βούλτεψη και ο Ντινόπουλος ο λόγος που η ΝΔ έφαγε την σκόνη του Τσίπρα.

Ηταν το γεγονός ότι οι βαρόνοι της ολιγαρχίας και οι εκπρόσωποι της ντόπιας Μαφίας μπαινόβγαιναν στο Μαξίμου με πρωθυπουργό τον Σαμαρά, ενώ ο υπουργός Αθανασίου την ώρα που δεν ενέκρινε το βραχιολάκι στον Ρωμανό έδινε την δυνατότητα στους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση μια και οι νόμοι του έμοιαζαν κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα του ακαταδίωκτου.

Την ίδια στιγμή ο ανεπαρκής Κυριάκος Μητσοτάκης, ανίκανος να κάνει την παραμικρή μεταρρύθμιση, περνούσε την ώρα του ανεβάζοντας φωτογραφίες στα social media.
Ερχεται λοιπόν αυτό το κόμμα που χάρισε την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, με (δήθεν) μεταβατικό αρχηγό τον Μειμαράκη, να μετατραπεί για μια ακόμη φορά σε ουραγό και στυλοβάτη της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η ΝΔ του Μειμαράκη είναι συνυπεύθυνη για την συγκάλυψη της εξαπάτησης με την φορολόγηση των αγροτών μια και επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να μεταθέσει για τα θερινά τμήματα τις σχετικές διατάξεις.

Ακόμη και ο ISKRA διαθέτει την πολιτική αξιοπρέπεια να πει τα πράγματα με το ονομά τους. Eγραψε λοιπόν η σελίδα του Λαφαζάνη:

«Με σκωτσέζικο ντουζ μοιάζει η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στο σώμα του Κοινοβουλίου, ενόψει της νέας ψηφοφορίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (22/7) και αφορά τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων μέτρων μνημονιακής κοπής που συμφωνήθηκαν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των λεγόμενων ''θεσμών''», αναφέρει.

Σύμφωνα με το άρθρο κύκλοι της ριζοσπαστικής Αριστεράς, σχολιάζοντας την τακτική της κυβέρνησης, να μην κατατεθούν προς ψηφοφορία οι διατάξεις που αφορούν τις ανατροπές στη φορολόγηση των αγροτών καθώς και στις ασφαλιστικές – συνταξιοδοτικές απορρυθμίσεις, ανέφεραν ότι αυτή η μάλλον πονηρή κίνηση έχει ως στόχο να περιορίσει τα πολλά «όχι» που θα ακούγονταν από πολλούς βουλευτές, δεδομένου ότι οι εν λόγων διατάξεις ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Προς το παρόν,  τονίζεται στο άρθρο, δεν έχει ξεκαθαριστεί το πότε θα κατατεθούν τα επίμαχα μέτρα, τα οποία δίνουν τη χαριστική βολή στους μικροαγρότες και πλήττουν βάναυσα τα εναπομείναντα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αν και από κύκλους της ΕΕ διαρρέεται ότι τα μέτρα θα κατατεθούν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν μεγάλο ατόπημα από την πλευρά της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάθεση των μνημονιακών προαπαιτούμενων ενώ η Βουλή θα έχει διακόψει για τις θερινές διακοπές.

«Και τούτο διότι η ψήφιση τόσο κρίσιμων νομοσχεδίων από τα θερινά τμήματα της Βουλής στα οποία η σύνθεση είναι ελεγχόμενη, θα θύμιζε τις χειρότερες και πιο αντιδημοκρατικές πρακτικές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών συγγενών και θα υπονόμευε σημαντικά την αξιοπιστία της κυβέρνηση]», καταλήγει. 


Κι ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα αντιδρά με αυτό τον τρόπο στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, ο αρχηγός Μειμαράκης εμφανίζεται στην κρατική τηλεόραση με μισόλογα, χαμογελαστός και δήθεν άνετος σε μια κουβέντα με φιλαράκια.

Ο αχυρώνας έχει πιάσει φωτιά και ο Μειμαράκης δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε αναψυκτήριο-τινάζεται και πέφτουν από τα μανίκια τα γαρούφαλα.

Κι αυτό γιατί έχει πρεμούρα να διασφαλίσει την καρέκλα της αρχηγίας που του κάθησε, από το πουθενά, στα γεράματα. Μάλιστα διατείνεται ότι έχει την έγκριση του Σαμαρά και του Καραμανλή να παραμείνει αρχηγός τουλάχιστο ως την Ανοιξη του 2016.

Δηλαδή ο Σαμαράς και ο Καραμανλής, τούς οποίους μαύρισε ο λαός και τους οποίους δεν έλαβε υπόψη του στο δημοψήφισμα, μπορούν να παρέχουν στήριξη στον ανύπαρκτο Μεμαράκη που είναι η ουρά μιας κυβέρνησης που οδηγεί τη χώρα στη δραχμή και σε ένα καθεστώς Λαικής Δημοκρατίας;

Εκτός κι αν οι εναπομείναντες ψηφοφόροι της ΝΔ είναι εντελώς χαχόλοι και ανέχονται αυτή την ξεφτίλα που συνεχίζεται ένα χρόνο τώρα- από τις ευρωεκλογές του 2014.

Ο Μειμαράκης και η ΝΔ είναι συνεργοί στο πραξικόπημα της επιστροφής της χώρας στη δραχμή-τίποτε λιγότερο.

Ειδικά μετά το ρεπορτάζ του Παύλου Παπαδόπουλου στο ΒΗΜΑ-το οποίο ανέδειξε το "Κουρδιστό Πορτοκάλι"- δεν έχουν δικαίωμα να ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν.

Τουλάχιστο ο Γεωργιάδης έκανε το αυτονόητο: Kατέθεσε ερώτηση στον Πρωθυπουργό για το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει δάνειο ύψους 10 δισ. δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία για τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα.

Ο Γεωργιάδης είναι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον Τσίπρα.

Οσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει ο ίδιος (και εγκαταλείψει την ΝΔ για ένα δικό του κόμμα) ή η ΝΔ (και τον κάνει αρχηγό) τόσο πιο σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας θα αποκτήσει πραγματικά αντίπαλο.

Ο Μειμαράκης είναι για τα γλέντια.

Σαν κι αυτό το τρικούβερτο που έγινε στο σπίτι του εκδότη των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Γιάννη Κουρτάκη στα Χανιά, στις Λουσακιές Κισσάμου, με καλεσμένους τους Μάκη Βορίδη και Ντόρα Μπακογιάννη. Την παρέα διασκέδασαν ο Ζαφείρης Μελάς, ο Μανώλης Κονταρός και ο Νίκος Ζωιδάκης.




ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger