Ιλιγγιώδεις ελιγμοί
Μα τι γίνεται εδώ; Εδώ, λέω, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (όχι, την «Αυγή», ούτε το απογευματινό παράρτημά της, αλλά το κανονικό ΦΕΚ εννοώ), στην οποία δημοσιεύθηκε χθες ο νόμος με τα προαπαιτούμενα που ψήφισε η Βουλή στην πολυτάραχη προχθεσινή συνεδρίαση, όπου διέλαμψε το άστρο της Προέδρου Ζωής.

Εχω στα χέρια μου τον νόμο, όπως αυτός προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής, υπογεγραμμένο από τον τεράστιο, φίλο μου, Αλέξη «νυν και αεί το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ» Μητρόπουλο. Παρακάμπτω τη «μαϊμουδιά», θα το χαρακτηρίσω επιεικώς, ότι φέρει ημερομηνία 15 Ιουλίου, ενώ χάρη στις άοκνες προσπάθειες της Προέδρου «είμαι στα κάγκελα μονίμως» Ζωής ο νόμος ψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Ιουλίου (η παράκαμψη αποτελεί μια ελάχιστη δική μου συμβολή στην προσπάθεια να τους πιάσουμε κορόιδο τους κουτόφραγκους για μία εισέτι φορά...), και στέκομαι στο εξής: ο νόμος που απεστάλη από τη Βουλή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως «σαλαμοποιήθηκε» σε 1 άρθρο, αντί των 2 που είχε αρχικά, προκειμένου να «διευκολυνθεί» ο έτερος συγκυβερνών μετά ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρος Πάνος να φορέσει τον floral φερετζέ του «μένω σταθερός στις θέσεις μου» και να υπερψηφίσει τα μέτρα, παρότι υπερβαίνουν τις «γαλάζιες» γραμμές του (γαλάζιες λόγω ιδεολογίας, αλλά κόκκινες στην ουσία).

Διότι ως άρθρο 1 θα είχε ο νόμος τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τους εταίρους τα ξημερώματα της Δευτέρας το ηρωικό αριστερό μου αγόρι Αλέξης, στις Βρυξέλλες (όπου πλην των άλλων καταγράφονται η συγκατάβασή του στις περικοπές των εξοπλισμών και η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά), και ως άρθρο 2 την εξειδίκευση των μέτρων.
Ο αψίκορος πρόεδρος Πάνος ενθυμείσθε, υποθέτω, ότι είχε προειδοποιήσει τον Πρόεδρο Αλέξη ότι «εμείς τελειώσαμε» και άλλα κάτι τέτοια γκομενικά, αν έφερνε προς ψήφιση τη συμφωνία στη Βουλή. Οπότε τι να κάνει και ο Πρόεδρος Αλέξης, μπροστά στο διαφαινόμενο διαζύγιο έδωσε εντολή να αφαιρεθεί η συμφωνία από το υπό ψήφιση νομοθέτημα και να περιληφθούν μόνο τα μέτρα.

Ο στρατηγικός ελιγμός, εφάμιλλος των ικανοτήτων ενός στρατηγού Ρόμελ (βάζω λόγω θέματος και έναν Γερμανό μέσα, να υπάρχει), έδωσε τη δυνατότητα στον πρόεδρο Πάνο να βροντοφωνάξει ένα στεντόρειο «ναι» κατά τη χθεσινή περιπετειώδη ψηφοφορία, και μαζί του φώναξαν «ναιιιιι» ο φίλος μου Τέρενς, η άλλη φίλη μου η Ελενα (Κουντουρά), ο αγαπημένος «γέροντας» Νικόλαος (Νικολόπουλος) και τα υπόλοιπα (όσο πάνε και λιγοστεύουν...) παιδιά.

Την απάτη την ανακάλυψα χθες όταν αποφάσισα να πάω στο Εθνικό Τυπογραφείο, το οποίο βρίσκεται downtown, οδός Καποδιστρίου, να πάρω ένα αντίγραφο του 3ου Μνημονίου, να το έχω κορνίζα στο σπίτι μου ο αντιμνημονιακός. Παίρνω γεμάτος συγκίνηση το αντίγραφο στα χέρια μου και τι διαπιστώνω: άλλο νόμο ψήφισε η Βουλή και άλλος δημοσιευόταν στο ΦΕΚ!..
Συγκεκριμένα, στο υπ' αριθμόν 80 ΦΕΚ της 16ης Ιουλίου 2015 και με αριθμό 4334 δημοσιευόταν νόμος υπό τον τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ)», ο οποίος ξεκινάει ως εξής: Απόφαση των αρχηγών κρατών-μελών της ευρωζώνης - της 12.7.2015 (σε αγγλικό πρωτότυπο και σε ελληνική μετάφραση):
1. Αγγλικό κείμενο.
Και συνεχίζει με το αγγλικό κείμενο, αυτό, καλέ, που περιγράφει την... «προδοσία» Αλέξη καθώς αποδέχεται όλα αυτά που ο πρόεδρος Πάνος είχε θέσει ως «γαλάζιες» γραμμές.
Ο δε νόμος που ψήφισε η Βουλή δημοσιευόταν καμιά δεκαπενταριά σελίδες παρακάτω - ξεκινούσε από τη σελίδα 760 συγκεκριμένα!

Δεν θα περιγράψω άλλο, θα σταθώ μόνο σε αυτά που προείπα για κοροϊδίες, απιστίες, φερετζέδες κ.λπ. Και φυσικά θα αποφύγω και σεξιστικές χυδαιότητες του στυλ «στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα...». Απάδουν της αγωγής που έχω λάβει στο Eton College...


* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger