Σε όλα τα διπλωματικά κέντρα της Δύσης, στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον, συζητούν για τις προθέσεις του κ. Τσίπρα ο οποίος κόντρα σε όλο το δυτικό κόσμο και σε όλες τις υπάρχουσες συμμαχίες, επιδιώκει να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του, με επικείμενη παραίτηση Βαρουφάκη και διάφορα άλλα τρικ τα οποία οι Δυτικοί ηγέτες και αξιωματούχοι θεωρούν από «πολιτικούς τσαρλατανισμούς» έως «δόλιες μεδοδεύσεις» για να αποχωρήσει η Ελλάδα από την δυτική σφαίρα επιρροής.

Ήδη επεξεργάζονται τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Γερμανοί πληροφορίες που οδηγούν μέχρι στιγμής στο συμπέρασμα ότι ο Βλαδίμηρος Πούτιν αδειάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, δηλαδή λέγοντάς του δεν μπορώ να σε βοηθήσω όσο είσαι μέλος της Ευρωζώνης και του ΝΑΤΟ, του συνέστησε παρασκηνιακά «βγες στη δραχμή, σπάστα με τις Βρυξέλλες και εγώ θα σε βοηθήσω να εισέλθεις στην Τράπεζα των BRICS και να δημιουργήσεις μια σειρά εμπορικών σχέσεων με τρίτες χώρες που είναι κοντά στη Μόσχα».

Δεν είναι τυχαίο ότι παραμονές του δημοψηφίσματος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ Ήσυχος, δίνοντας συνέντευξη σε ρωσική εφημερίδα είπε ότι «δεν θα πάρουμε μέρος στο Ψυχρό Πόλεμο κατά της Ρωσίας». Επίσης, δεν είναι συμπτωματικές οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι υπάρχουν και αλλού λιμένες που μπορεί να οδηγηθεί η Ελλάδα.

Όλα αυτά μαζί με άλλες πληροφορίες που θα δουν το φως της δημοσιότητας, έχουν οδηγήσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους στην απόφαση να τελειώνουν με αυτό το καθεστώς που δημιουργεί ρωγμές στην ενότητα του δυτικού κόσμου και της ατλαντικής συμμαχίας.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger