Η Ελλάδα θα ήταν εκτός ευρωζώνης εαν δεν είχε παρέμβει η Κίνα καταλυτικά

Χωρίς την καταλυτική παρέμβαση της Κίνας, η Ελλάδα θα έχει βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η Κίνα δεν έχει την ίδια δύναμη, προκειμένου να ασκήσει πίεση, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων.

Ο πρωθυπουργός, λίγο διάστημα πριν τις εκλογές είχε διαδοχικές διαβουλεύσεις με κινέζους αξιωματούχους, οι οποίες διατηρήθηκαν κρυφές.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος χαίρει μεγάλης εκτίμησης απο την κινέζικη πλευρά που τον χαρακτηρίζει ως «έντιμο και δημιουργικό πολιτικό» καθώς ο νευραλγικός ρόλος του κατά την πρώτη συμφωνία με την Cosco ήταν καταλυτικός, αν και σκληρός προς την Κινέζικη πλευρά. Οι Κινέζοι όμως που τιμωρούν την παράνομη δοσοληψία πολιτικών με θάνατο, δυο χαρακτηριστικά εκτιμούν: Την φιλοπατρία και την εντιμότητα.

Με αυτόν τον τρόπο επενδύουν και στηρίζουν πολιτικούς και κυβερνήσεις.

Δεδομένων των συνθηκών, η Κίνα είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος για την Ελλάδα, διότι κρατούν στα χέρια τους κολοσσιαίο χρέος δυτικών χωρών τόσο σε δολάριο όσο και σε Ευρώ.

Μην ξεχνάμε πως η Κινά στήριξε και την Αργεντινή, όταν όλοι την θεωρούσαν «χρεοκοπημένη».

Η Κίνα όμως είναι και ο λόγος που η Ελλάδα έμεινε στην Ευρωζώνη, όπως είχαμε αποκαλύψει εδω:

Καταλήγοντας, η προσέγγιση με την Κίνα, είναι εξαιρετικής σημασίας για το Έθνος. 

ΠΗΓΗ
* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger