Ειδικό δικαστήριο για τον Γιάνη Βαρουφάκη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, ζητά σε μηνυτήρια αναφορά του, ο δικηγόρος Αθηνών Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Στην μηνυτήρια αναφορά του που κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ο δικηγόρος Αθηνών ζητεί παράλληλα, η μηνυτήρια αναφορά του να διαβιβαστεί στην Βουλή προκειμένου να αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι τού κ. Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννόπουλος, ζητεί να ερευνηθεί έαν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και από άλλα   πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προκύπτουν σε βάρος τους ενδείξεις ενοχής τους.

Τα αδικήματα που αποδίδει ο δικηγόρος στον πρώην υπουργό Οικονομικών προβλέπουν ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη.

Ο κ. Γιαννόπουλος, υποστηρίζει ότι η «τηλεπερσόνα Βαρουφάκης» ενεργώντας δολίως ζημίωσε με πράξεις και ενέργειες του τον ελληνικό λαό με το ποσό των 20.8 δισ. ευρώ. Αναλυτικότερα, ο δικηγόρος επισημαίνει ότι ο «μάγος της ασάφειας» όπως αποκαλεί τον κ. Βαρουφάκη, «παραβίασε ευθέως και ανερυθριάστως την πολιτική και νομική εντολή του ελληνικού λαού, του πρωθυπουργού και της ελληνικής Βουλής, στο ρητό περιεχόμενο της οποίας ορκίστηκε».

Η παραβίαση της νομικής αυτής εντολής «επέφερε ανυπολόγιστη βλάβη στο δημόσιο συμφέρον της χώρας και προκάλεσε δυσμενείς συνέπειες εις βάρος της πλειονότητας των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πατρίδας», προσθέτει ο κ. Γιαννόπουλος.

Με άλλα λόγια, ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος λειτούργησε «ως συνεντευξιαζόμενος διάττων αστέρας και όχι ως υπεύθυνος υπουργός» με πράξεις και παραλείψεις του «υπονόμευσε τη θέση της χώρας ως μέλους της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήδη από την αφετηρία της ασκήσεως των καθηκόντων του».

Μήνυση κατά Βαρουφάκη και από τον Απόστολο Γκλέτσο

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε βάρος του κ. Βαρουφάκη κατατέθηκε  μηνυτήρια αναφορά από   πρόεδρο του κόμματος «Τέλεια» και δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο.

Χθες, ο  κ. Γκλέτσος ζήτησε από τη μηνυτήρια αναφορά του να διωχτεί ποινικά ο κ. Βαρουφάκης για έκθεση του ελληνικού κράτους σε κίνδυνο αντιποίνων «γιατί με την εξαιρετικά δυσμενή του συμπεριφορά, κινούμενος από δόλο ή βαριά αμέλεια, εξέθεσε το ελληνικό κράτος και τους πολίτες του σε αρνητική συμπεριφορά τρίτων κρατών και σε λήψη οικονομικών μέτρων εναντίον της χώρας και με τις ενέργειές του διατάραξε τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλώντας τεράστια βλάβη στην οικονομική ζωή της Ελλάδας».

ΠΗΓΗ
* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger