Υπέρ του Grexit τάσσεται το 62% των ερωτηθέντων και κατά το 32%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Στην προηγούμενη μέτρηση, πριν από δύο εβδομάδες, η κοινή γνώμη εμφανιζόταν μοιρασμένη, με το «ναι» και το «όχι» στο Grexit να λαμβάνουν από 45%.

Ικανοποιημένοι και πολύ ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Γερμανοί από τους χειρισμούς, τόσο της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ (62%) όσο και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (64%).

Ωστόσο, σωστή θεωρεί το 52% των Γερμανών την απόφαση για την παροχή τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ το 44% λανθασμένη .

Το 57% εκτιμά ως επαρκή τα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις, με το 22% να απαντά αρνητικά και το 13% να εκφράζει επιφυλάξεις.

Στο ερώτημα αν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, το 78% απαντά αρνητικά ενώ, μόλις, το 18% θετικά.

ΠΗΓΗ
\
* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger