Θέμα εκλογών μέσα στο 2015 ή συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού τύπου "Παπαδήμου", θέτει ευθέως ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για οικονομικό πραξικόπημα και κατάλυση της δημοκρατίας, έκανε λόγο ο κ. Σκουρλέτης, παρομοιάζοντας τη διαπραγμάτευση με κινούμενη άμμο, αφού κάθε λίγο μπαίνουν και άλλες απαιτήσεις.

Απαντώντας στις επιπτώσεις πιθανού Grexit ο Υπουργός Εργασίας παρατήρησε πως αναπόφευκτα θα οδηγούμαστε σε βίαιη φτωχοποίηση, μεγαλύτερη από όση έχει υποστεί ο λαός, ενώ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, θα εγείρετο και γεωπολιτικό θέμα.

Σχετικά με τις ψηφοφορίες στη Βουλή τόνισε ότι «αν είναι κάτι να το κάνουμε όλοι μαζί», ενώ βλέπει λογικό επακόλουθο να παραιτηθούν όσοι ψήφισαν όχι και πάρων.

Είναι φανερό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ξεκαθάρισμα "λογαριασμών" καθώς μερικοί δνε θα δεχθούν να σκύψουν το κεφάλι.

Ταπεινωτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό χαρακτηρίζει η ιστοσελίδα iskra.gr που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες, κάνοντας λόγο για «νέο επαχθέστερο μνημόνιο, που επανεγκαθιδρύει και επεκτείνει την τροϊκανή κηδεμονία και τον κοινωνικό εξανδραποδισμό και διατηρεί τη χώρα σε καθεστώς αποικίας χρέους της υπό γερμανική κηδεμονία ΕΕ».
«Έγινε φανερό με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι μέσα στην λυκοσυμμαχία της ευρωζώνης δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης πολιτικής με αντιυφεσιακό και φιλολαϊκό πρόσωπο», αναφέρει το άρθρο και καλεί τον ελληνικό λαό να μην απογοητευτεί από αυτή την εξέλιξη αλλά να πεισμώσει «όπως έκανε με το δημοψήφισμα και τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν ανά τη χώρα, για ένα «ΟΧΙ» μέχρι τέλους! Ένα «ΟΧΙ» σε σύγκρουση με τα μνημόνια, τον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα που μέσα στην ευρωζώνη είναι θεσμοποιημένα!»

«Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα σε θέση μάχης θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα υφεσιακά - αντιλαϊκά μέτρα και να έρθουν στο προσκήνιο ξανά τα λαϊκά αιτήματα, που διαμορφώθηκαν μέσα στους κοινωνικούς αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια για την πλήρη κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων», καταλήγει το κείμενο.


ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger