Συνομίλησα με τον πρωθυπουργό. Η συμφωνία στο συμβούλιο των αρχηγών ήταν μία συμφωνία που είχαμε διαβεβαιώσεις ότι αποτελούσε μία συμφωνία που θα ήταν αποδεχτή από το Eurogroup. Στη διαμόρφωση της πρότασης είχε εμπλακεί και η γαλλική ομάδα διαπραγματεύσεων.

Κάναμε διαπραγματεύσεις για τις κόκκινες γραμμές μας, τα νησιά και τις αμυντικές δαπάνες. Η συμφωνία έλαβε την έγκριση των βουλευτών και ο πρωθυπουργός πήγε με αυτή στη Σύνοδο Κορυφής. Η συμφωνία αυτή παραβιάστηκε πλήρως. Χθες ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας και άλλων χωρών. Ένα πραξικόπημα που έφερε στο σημείο να εκβιαστεί ο πρωθυπουργός με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό κούρεμα των καταθέσεων.

Ο πρωθυπουργός, μην έχοντας άλλη δυνατότητα έφτασε στο σημείο να κάνει μία συμφωνία. Είναι έξω από τη συμφωνία που ενέκρινε η Βουλή. Σε ένδειξη καλής θέλησης, συμφωνήσαμε.

Σε αυτή τη συμφωνία που φέρνει πολλά νέα δεδομένα, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Θα κάνουμε κοινοβουλευτική ομάδα και θα αποφασίσουμε. Η προσπάθεια του πρωθυπουργού είχε όλη την στήριξη των Ελλήνων. Θα προχωρήσουμε μαζί ώστε ο λαός και η κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκαιο των ελλήνων πολιτών. Θέλω να ευχαριστώ δημόσια όσους συμπαραστάθηκαν στην κυβέρνηση και τον λαό.

Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα που του τέθηκε χθες το βράδυ. Η συμφωνία παρά τους εκβιασμούς δεν έσπασαν. Θα παραμείνουμε μαζί. Δεν πρόκειται όμως να δεχθούμε να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση δήθεν εθνικού σκοπού με εταίρους που ενώ ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν, δήλωναν πως «τα δίνουμε όλα». Εννοώ τον αρχηγό της ΝΔ και του Ποταμιού που έλεγαν ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα για να μείνουμε στο ευρώ.

Αυτό που συμπεραίνουμε είναι οτι ο Αλέξης Τσίπρας πάει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με πρωθυπουργό τον ίδιο και μαζί με άλλες δυνάμεις όπως ΝΔ και Ποτάμι . Ο Καμμένος δεν συμφωνεί με αυτό και φεύγει…

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger