Την ήπια στάση που η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει να ακολουθήσει κι όχι την επιθετική λογική Βαρουφάκη που έφερε τα πράγματα σε πρωτοφανές αδιέξοδο, μαρτυρούν οι σημειώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.



Εισερχόμενος στην αίθουσα της συζήτησης του σημερινού Eurogroup ο Έλληνας υπουργός σε σαφώς διαφορετική κατεύθυνση από ό,τι στο παρελθόν και προφανώς υπό καθεστώς φόβου για το πού θα οδηγήσει ένα GREXIT, έχει υπογραμμίσει να αναφερθεί στην σημερινή πολιτική κατάσταση στη χώρα, στις νέες προτάσεις και την πραγματικότητα που διαμορφώνεται χωρίς όμως να επιδιώκει να οξύνει τα πνεύματα. Για το λόγο αυτό υπογραμμίζει στις σημειώσεις του στα αγγλικά «όχι θριαμβολογία» προφανώς εννοώντας το ηχηρό ΟΧΙ που προέκυψε από το δημοψήφισμα το οποίο η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τελικά να τοποθετήσει στο επίκεντρο.

Αυτή του η επιλογή δείχνει πως η κυβέρνηση επιδιώκει να χαμηλώσει τους τόνους προφανώς υπό το κλίμα μεγάλης δυσφορίας που υπάρχει στους κύκλους των εταίρων λόγω του αιφνιδιασμού που ο κ. Τσιπρας τους επιφύλαξε κι όχι να κάνει σημαία όπως διατράνωνε προεκλογικά, τη λαϊκή ετυμηγορία και την «ισχυρή θέληση των Ελλήνων».

Αντιθέτως, σύμφωνα πάντα με τις σημειώσεις Τσακαλώτου στο επίκεντρο τίθεται πλέον η πολιτική συναίνεση όλων των κομμάτων πλην του ΚΚΕ, η ανάγκη για μια βιώσιμη πρόταση αλλά και η επισήμανση ως προς την πορεία των εργασιών στα προηγούμενα τέσσερα Eurogroup εκ των οποίων τα δυο έγιναν με τηλεδιασκέψεις.

Στις προθέσεις του κ. Τσακαλώτου είναι να υπάρξει τεχνική πρόταση και συζήτηση για τις τράπεζες εντός της προσφοράς που θα κάνει η ελληνική πλευρά ενώ μια σημείωση μιλάει για «στρογγυλοποίηση προς τα επάνω» από την πλευρά του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.


*Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger