Για κινήσεις που έχουν ως στόχο την πρόσληψη «ημετέρων» κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ, επισημαίνοντας πως ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Μπενίσης ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα στελέχη προτάσσοντας κομματικές επιλογές.

«Την ώρα που η Ελλάδα βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με capital control και κλειστές τράπεζες και λίγο πριν κλείσει η Βουλή, η μόνη έννοια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διορίσει άρον-άρον, στην ΕΥΔΑΠ τον κ. Μπενίση ως Διευθύνοντα Σύμβουλο, παρά τις αντιδράσεις των μελών της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, παρά το γεγονός ότι το μόνο κριτήριο για την συγκεκριμένη τοποθέτηση ήταν οι κομματικές περγαμηνές του και παρά τη δημόσια κατακραυγή που προκλήθηκε επί μήνες για την τοποθέτηση αυτή. Ο κ. Τσίπρας και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη για τις επιλογές τους αυτές, που έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με τις διεθνείς δεσμεύσεις τους περί αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης όπως υπέγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση μόλις προχθές.

Ο κ. Μπενίσης επέλεξε να δώσει το στίγμα του νέου ήθους διοίκησης αμέσως, τόσο με τις δηλώσεις του αλλά κυρίως με τη συμπεριφορά του. Την ώρα που η Εταιρεία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, αυτός περί άλλων τυρβάζει. Στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και για την ΕΥΔΑΠ, μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας, που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πυροδοτεί δηλώνοντας ότι έχει κυβέρνηση μειοψηφίας και ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος κρίνει ότι προέχει η τακτοποίηση των ημετέρων.

Σε μια κίνηση που μόνο ως απαξιωτική και αντιεπαγγελματική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε, κάλεσε τα στελέχη της Εταιρείας την Παρασκευή 17/7/2015 και παρουσία του Προέδρου της ΕΥΔΑΠ κ. Παπαδόπουλου, τους δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να τους αντικαταστήσει άμεσα, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του προς την Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ μόλις λίγες μέρες πριν. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να τους ζητήσει να μην υπάρξουν αντιδράσεις, δηλώνοντας απροκάλυπτα ότι τα στελέχη που θα τους αντικαταστήσουν μπορεί να μην είναι της ίδιας αξίας, αλλά είναι υποχρεωμένος να κάνει κομματικές τοποθετήσεις. Μέσα σε μια βδομάδα, χωρίς καν να έχει εξετάσει το έργο και τα βιογραφικά των στελεχών της Εταιρείας, χωρίς να γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες της ΕΥΔΑΠ και χωρίς καμία διαδικασία έχει πάρει τις αποφάσεις του. Προφανώς δεν τον ενδιαφέρει η εμπειρία, η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα αλλά αποδέχεται άκριτα τις απόψεις της ισχνής μειοψηφίας της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΔΑΠ.

Η ΕΥΔΑΠ είναι μια σοβαρή και μεγάλη Εταιρεία και δεν προσφέρεται για πεδίο πειραματισμών ούτε εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων ή προσωπικών φιλοδοξιών. Είναι μια Εταιρεία που απαιτεί Διοίκηση με επαγγελματισμό, σοβαρότητα και αξιοκρατία. Αναρωτιόμαστε, στις προσωπικές του επιχειρήσεις, στην καφετέρια ή στο γυμναστήριο που διατηρούσε, ο κ. Μπενίσης με ποια κριτήρια επέλεγε τους συνεργάτες του;

Οι αλλαγές στην ιεραρχία μιας Εταιρείας του μεγέθους της ΕΥΔΑΠ, απαιτούν χρόνο προσαρμογής, συγκεκριμένες διαδικασίες και ευρύτερες συναινέσεις. Σε διαφορετική περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα αποτύχουν.

Καλούμε την Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ να παρέμβει άμεσα. Εφιστούμε την προσοχή στον κ. Τσίπρα και στον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη ότι είναι προσωπική τους ευθύνη να εγκαλέσουν τον κ. Μπενίση και να προλάβουν ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο το κύρος και την εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ».

ΠΗΓΗ


* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger