Για εκτροπή του Συντάγματος, από το προς ψήφιση νομοσχέδιο σχετικά με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας έκανε λόγο στην ομιλία της στη Βουλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Να εκδώσουμε μια σφραγίδα που θα λέει «Βουλή των Ελλήνων» και να τη δώσουμε στους θεσμούς για να επικυρώνουν τα φιρμάνια που θέλουν. Είναι απολύτως συμβολικές οι κινήσεις απαξίωσης της λαϊκής έκφρασης από τους δανειστές.  Οι δανειστές επισπεύδουν τις διαδικασίες για να βάλουν ταφόπλακα στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά στην πύρινη ομιλία της στη Βουλή.

«Απέστειλα προ ολίγου επιστική προς τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Τσίπρα επισημαίνοντας ότι αποτελεί θεσμική ευθύνη να τονίσω και να υπογραμμίσω ότι υπό τις συνθήκες που εισάγεται δεν παραμένει καμία εγγύηση εκτέλεσης του Συντάγματος» ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής και τόνισε:

«Να μην ξεχνιούνται και μιλούν για συμφωνία. Δεν είναι συμφωνία ο καταναγκασμός και ο εκβιασμός. Δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε γιατί κάποια στιγμή θα ξεχαστούμε συνολικά. Δεν είναι δικά μας, δεν είναι επιθυμία της κυβέρνησης αυτό το νομοσχέδιο».

«Υπό καθεστώς εξώφθαλμου εκβιασμού από τις κυβερνήσεις προς αυτή την κυβερνηση εισάγεται με έλλειψη οιασδήποτε τροποποίησης ένα νομοθέτημα που επιχειρήται μείωση παρέμβασης της δικαιοσύνης και δικαιωμάτων των πολιτών.  Εξαναγκάζονται να ψηφίζουν βουλευτές που αντιστρατεύονται το περιεχόμενό της. Ολα αυτά συμβαίνουν υπό την ευθεία απειλή».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ακόμη «θεωρώ θεσμική υποχρέωση να αντιδράσω και να ζητήσω από τους ομολόγους μου των κρατών μελών να αντιδράσουν και να πάρουν θέση απέναντι σε αυτή την εντολή. Να ενημερώσουν για τις συνθήκες που εισάγεται καταναγκαστικά αυτό το νομοσχέδιο».

Η ΠτΒ τόνισε ότι«κανείς στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσυπογράφει τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου. Με ειρωνικό τρόπο εισάγεται πανομοιότυπο όπως είχε κατατεθεί από τους προκατοχούς του».

Και σημείωσε ότι «το μήνυμα που επιδιώκεται από πλευράς δανειστών να εκπεμφθεί είναι ότι είναι ανώφελες οι διαδικασίες των πολιτών και των δικηγόρων. Μήνυμα δηλητηριώδες για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Το μήνυμα αυτό των δανειστών ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά δεν πρέπει να διαχυθεί. Αμφισβητείται ευθέως η Δημοκρατία στη χώρα μας.».

«Επιχειρείται να ισοπεδωθεί και η κυβέρνηση και οι κοινοβουλευτικές ομάδες».

Η Πρόεδρος της Βουλής κατέληξε:

«Δεν είναι βούληση των βουλευτών που θα ψηφίσουν θετικά. Επικεφαλής της επιτροπής που συνέταξε αυτόν τον κώδικα είναι ο κ. Χαμηλοθώρης, υπευθυνος για τον 40 /55 του 2012, άκρως μνημονιακό νόμο, αλλά και άλλα άτομα που είναι νομικοί σύμβουλοι των τραπεζών και η επιδίωξη που υπηρετείται για μια ακόμα φορά η παράδοση της περιουσίας των πολιτών στις τράπεζες. Η νομοθέτηση δεν είναι αστείο πράγμα, δεν είναι προσωρινό και δεν είναι πλάκα. Γίνεται νόμος του κράτους με κωδικα ότι το ελληνικό δημόσιο υποχωρεί έναντι των τραπεζών. Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσα να ψηφίσω ποτε αυτό το νομοσχέδιο. Ως δικηγόρος δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω αυτό το νομοσχέδιο. Ως πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσα να ψηφίσω διαδικασίες που καθιστούν την βουλή διακοσμητική και θέτουν εκ ποδών την Δημοκρατία».

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger