Με την πρόταση του Γιούνκερ που απέρριψε ο ελληνικός λαός με το περίφημο 60% «ΟΧΙ» η Αθήνα περιμένει να εγκριθεί η παραμονή της Ελλάδος στην ευρωζώνη.

Ωστόσο αυτό το μνημόνιο των 12,5 δισ ευρώ αποτελεί μια ενδιάμεση συμφωνία που δεν λύνει ούτε το χρηματοδοτικό κενό που φθάνει τα 50 έως 70 δις ευρώ ούτε την αναδιάρθρωση του χρέους.

Είτε πάρει έγκριση είτε δεν πάρει ο Αλέξης Τσίπρας, νομοτελειακά, το προσεχές Φθινόπωρο, πάει σε εκλογές!

Αυτό εκτιμούν σοβαροί πολιτικοί κύκλοι στην Αθήνα και σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αναλύοντας το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο έλληνας πρωθυπουργός.

Από τη μια πήρε ένα βροντερό ΟΧΙ πάνω στην πρόταση του Γιούνκερ (ξένοι δημοσιογράφοι λένε ότι ήθελε ΝΑΙ αλλά πήρε ένα απροσδόκητο ΟΧΙ) και από την άλλη σπεύδει με την πρόταση των δανειστών να παρατείνει τη παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, ενώ όλοι βλέπουν ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος.

Από τη μια εξάλλου, συγκρούεται με Λαφαζάνη και Καμμένο και από την άλλη κάνει παιχνίδι με τον Θεοδωράκη τον οποίο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν «βαποράκι των καναλαρχών» που ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατηγορεί στην Ευρώπη ως διαπλοκή και διαφθορά.

Οι συγκρούσεις με τον Καμμένο αναμένεται να κλιμακωθούν και λόγω διέγερσης στις Ένοπλες Δυνάμεις αφού οι αμυντικές δαπάνες επισήμως θα μειωθούν εάν και ο Καμμένος προτείνει ισοδύναμο μέτρο τις αποζημιώσεις από την Ράιμενταλ.

Όλοι βλέπουν ότι ο Τσίπρας θα υπηρετήσει το ενδιάμεσο μνημόνιο μέχρι να πάει στο πακέτο των 70 δις ευρώ το οποίο αποτελεί μνημόνιο – μαμούθ πολύχρονης δουλείας και ασφαλώς μέσα στα προαπαιτούμενα του είναι και οι εκλογές.

Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει μια κυβέρνηση με πρώην κομουνιστές και ρωσόφιλους που θα είναι ασφαλώς απρόθυμοι να υπηρετήσουν ουσιαστικά μια κατοχική συμφωνία.

Επομένως, θα πάει σε εκλογές…

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι μετά την περιοδεία Μέρκελ στα Βαλκάνια όλοι βλέπου πολύ πιο δύσκολη τη συμφωνία για την Ελλάδα..

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger