Ένα βήμα από τη διάλυσή της έφτασε χθες η δικομματική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου μετά τη δέσμευση που ανέλαβε, με την επιστολή του προς πιστωτές, ο πρωθυπουργός για περικοπές ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ το 2016 και επιπλέον 400 εκατομμυρίων το 2017 στις αμυντικές δαπάνες με απολύσεις από το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων.

Η δέσμευση αυτή είναι ξεκάθαρη στην υπογεγραμμένη επιστολή του κ. Τσίπρα προς τους δανειστές και η αποκάλυψή της προκάλεσε την έκρηξη του υπουργού Άμυνας που απείλησε με παραίτηση και απόσυρση από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος, που σε κάθε ευκαιρία τονίζει ότι δεν αποδέχεται περικοπές στην Άμυνα, αντέδρασε με ένταση, απειλώντας να παραιτηθεί από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος συναντήθηκαν χθες το πρωί στο Μαξίμου και λίγο έλειψε να υπάρξει ρήξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης. 

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού προχώρησε στη διάψευση όσων περιλαμβάνονται στην επιστολή του κ. Τσίπρα προς τους δανειστές. Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι «δεν υπάρχει ούτε υπήρξε και ούτε θα υπάρξει πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση για μείωση των αμυντικών δαπανών». (Απίστευτα ψεύδη !!!)

Ωστόσο όσα έγραψε ο πρωθυπουργός στην επιστολή είναι ξεκάθαρα. Στο δεύτερο σημείο της επιστολής ο Αλέξης Τσίπρας γράφει: «Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων στο 100% και σταδιακή εξάλειψη της προνομιακής φορολογικής αντιμετώπισης των αγροτών (περιλαμβανομένων των επιδοτήσεων για τον ειδικό φόρο στο ντίζελ) έως το τέλος του 2017. 

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger