Στο εργαστήριο του Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας έχει ξεκινήσει η δημιουργία ενός ρομποτικού υποβρυχίου, το οποίο θα είναι σε θέση να περιπολεί τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας, να ρυθμίζει την κυκλοφορία και να ανιχνεύει ξένα αντικείμενα.

Το υποβρύχιο ρομπότ, που θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει και να προσδιορίσει τις συντεταγμένες των κινούμενων αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που κάνουν χαμηλό θόρυβο, κατασκευάζεται στη ρωσική περιοχή Πριμόριγιε, αναφέρει το Ταμείο Προηγμένων Μελετών.

Το ρομποτικό υποβρύχιο δημιουργείται σε ένα εργαστήριο της υποβρύχιας ρομποτικής στο Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Οι Ρώσοι επιστήμονες εργάζονται για μια νέα συσκευή που θα επιτρέπει την ανίχνευση κινούμενων αντικειμένων στις μακρινές περιφέρειες της προστατευόμενης περιοχής. «Ο κύριος στόχος είναι να παρέχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας και της ανάπτυξης νέου υλικού που βασίζεται στην ανάλυση της δομής του χωροχρόνου του ηχητικού τομέα της ενέργειας», εξήγησε ο επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού Βίκτορ Λιτβινένκο.

Ένα νέο φυσικό-μαθηματικό μοντέλο και οι αλγόριθμοι για την ανίχνευση και τον προσδιορισμό των συντεταγμένων των αντικειμένων που κινούνται κάτω από το νερό γίνονται σχεδιασμένα για την ανάπτυξη του ρομπότ.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό επιστημονικό έργο και η επιτυχία του θα είναι σε θέση να φέρει τη χώρα μας στην κορυφή στον τομέα της υποβρύχιας ρομποτικής», δήλωσε ο επιβλέπων του έργου, Γιούρι Ματβιένκο, σύμφωνα με αναφορές σε ΜΜΕ. 

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger