Τσίπρ(α)exit  και Grexit δύο αστάθμητοι παράγοντες που εξαρτώνται άμεσα από την τρέχουσα γεωπολιτική συγκυρία.

Πίσω από την λοβοτομημένη πολιτική αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της πατρίδας μας τρέχει ένα παρασκήνιο τόσο καλά κρυμμένων ενεργειών και αποφάσεων που όταν θα αποκαλυφθεί το επόμενο διάστημα θα κατανοήσουμε την αφέλεια και την βλακεία μας.

¨This is a voice of America¨

Harvard University: Ο Τσίπρας αποδείχθηκε ότι έχει παρωπίδες, είναι άπειρος πολιτικός.

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ  πέρασαν στους πρώτους έξι μήνες της θητείας τους έχοντας παρωπίδες σχετικά με την οικονομική πραγματικότητα.
Ο Τσίπρας  δεν μπορεί να δει τα πράγματα από την οπτική γωνία των άλλων.
Η απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τους όρους διάσωσης που καθορίζονται από τους πιστωτές στην Ελλάδα έδειξε ο Τσίπρας ότι έχει παρωπίδες. 
Αν ο Τσίπρας είχε υιοθετήσει ένα κανονικό σενάριο, λογικά θα έπρεπε να ζητήσει από τους Έλληνες να ψηφίσουν ναι.
Αλλά εκείνος τους ζήτησε να ψηφίσουν όχι, πράγμα το οποίο έπραξαν οι έλληνες με εκπληκτικά μεγάλη διαφορά.
Προφανώς σκέφτηκε ο Τσίπρας ότι αυτό θα ενισχύσει το διαπραγματευτικό του χαρτί.
Αντ “αυτού, ενισχύθηκε μόνο η θέση των Γερμανών οι οποίοι εκπόνησαν και σχέδιο Grexit.
Μια εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα, ο Τσίπρας αντιμετωπίζει την πραγματικότητα:
οι εταίροι της Ελλάδας δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ευνοϊκότερους όρους. 
Αντίθετα, επιμένουν σε ένα σκληρό μνημόνιο.¨ 19/07/2015 – 02:43http://www.bankingnews.gr/

Krugman: «Ποντάρω» τα λεφτά μου σε ένα Grexit – Η Ελλάδα έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της.
¨Η περίπτωση ενός Grexit δεν θα πρέπει να υποτιμάται καθώς ακόμη και με μια αναδιάρθρωση του χρέους η Ελλάδα δεν είναι Lehman.¨


Και ξαφνικά μέσα στον ορυμαγδό  της καθημερινής επικαιρότητας μας  έρχονται μη επιβεβαιωμένες φωνές –πληροφορίες από την Ρωσία.

¨Η Μόσχα «αντάλλαξε» την Αθήνα με το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ

Το ελληνορωσικό φλερτ έληξε άδοξα καθώς, κατά μία εκδοχή, η Ρωσία αντάλλαξε την Αθήνα με το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει το «Βήμα», σχεδόν ταυτόχρονα με το ελληνικό δημοψήφισμα οι ηγέτες των φιλορωσικών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας προκήρυξαν τοπικές εκλογές, που ερμηνεύονται ως βήμα απόσχισης, και μάλιστα χωρίς καμία ουσιαστική αντίδραση από την Α. Merkel και τον F. Hollande…

Αυτό το σχέδιο ενίσχυσης της ρωσικής ισχύος στην Ουκρανία φέρεται να αποτελεί έμπνευση του πρώην πράκτορα της KGB και νυν επικεφαλής του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (RISI), Λεονίντ Ρεσέτνικοφ.

Ο κ. Ρεσέτνικοφ, ένας από τους ισχυρότερους συμβούλους του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν,  σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, είχε έρθει σε απευθείας επαφή με τον ίδιο τον Α. Τσίπρα αλλά και με τους κ.κ. Κοτζιά, Παππά, Δραγασάκη, καθώς και με την κ. Βαλαβάνη, όταν οι τελευταίοι είχαν επισκεφθεί τη Μόσχα το Μάιο του 2014, ως επίσημοι καλεσμένοι της ρωσικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το «Βήμα», όλοι πλην των κ.κ. Τσίπρα και Παππά γνώριζαν τον ρόλο του κ. Ρεσέτνικοφ στις ελληνορωσικές σχέσεις, κάποιοι και τον ίδιο προσωπικά, από τη δεκαετία του ’80, όταν ήταν δραστήρια στελέχη του ΚΚΕ.¨http://www.capital.gr/Κυριακή, 19-Ιουλ-2015 13:16

Το θέμα είναι ποιος ¨πούλησε¨ ποιόν;

Και αν η Γερμανία εξακολουθεί να έχει στενές σχέσεις με τον ενεργειακό πάροχο τους Ρώσο μυστικά από τα όμματα των συμμάχων της Αμερικάνων  στην διάρκεια όλων αυτών των μνημονιακών χρὀνων ;

Ο οποίος τελικά Ρώσος  αν και ομόδοξος έχει στενά γεωπολιτικά συμφέροντα και με βάσει αυτών κινείται.

Ας βγει λοιπόν ο Ρώσος και να διαψεύσει αυτό το σκοτεινό παρασκήνιο…

Εμείς εν τω μεταξύ σαν αγαθιάρηδες ονειρευόμαστε ότι θα μας βοηθήσουν οι Ξανθοί…

¨οι Ρώσοι θα κατέβουν στα Στενά για τα δικά τους συμφέροντα¨

¨ και οι φίλοι μας θα  ήθελαν να μας δούνε τσαλακωμένους¨… αυτά έλεγε ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης πριν τρείς δεκαετίες και εμείς ακόμα να ξυπνήσουμε!!!

Σήμερα γιατί οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι μας θέλουν ¨τσαλακωμένους¨ με αυτό το υπεμνημόνιο που θέλει να μας επιβάλλει η Γερμανική ευρωπαϊκή εξουσία;

Που είναι το Ελληνοαμερικανικό λόμπυ;

Που είναι η στρατηγική Ορθοδοξία του Πούτιν;

Δεκάρα τσακιστή δεν επενδύουν σε μια χώρα που της οφείλουν ιστορικά πολλά… και αφήνουν την Γερμανική μπότα να την τσαλαπατάει.

Και ξέρετε γιατί;

Ακριβώς γιατί δεν θέλουν να χάσουν τις δεκάρες τους την στιγμή μάλιστα που ξέρουν τι θα παιχθεί γεωστρατηγικά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή εν όψει της γεωπολιτικής διάλυσης της γείτονος χώρας που θα συμπαρασύρει μαζί της όλα τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.

Είμαστε λοιπόν τελικά ¨ Έθνος Ανάδελφον¨, ¨Έθνος Ιστορικά πολλάκις αδικημένο¨ κυρίως από τους φίλους του.

Ας  ΟΨΩΝΤΑΙ οι πολιτικές επιλογές  των τελευταίων χρόνων μας που φυσικά ταυτίζονται όχι με την πραγματική θέληση του Λαού για ανάπτυξη και ευημερία αλλά με την θέληση των δήθεν φίλων και στρατηγικών συμμάχων  που στο τέλος αλλάζουν τους πρωθυπουργούς σαν τα πουκάμισα και απαξιώνουν την εκπεφρασμένη δημοκρατική Θέληση ενός ΛΑΟΎ με την κατάφωρη διαστρέβλωση της ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.

Ας μην γελιόμαστε το συντριπτικό ΟΧΙ περισσότερο πόνεσε τους δήθεν φίλους μας και τους πολιτικούς αρχηγούς μας…

Γιατί ο εκβιαζόμενος μέχρι σήμερα Ελληνικός Λαός τους άνοιξε από το βράδυ της 5 Ιουλίου του 2015 μια τεράστια παγίδα στην οποία σιγά-σιγά αρχίζουν να πέφτουν μέσα και ¨να δίνει ο ένας τον άλλον¨.

Και που είστε ακόμα;

Όταν αυτό το ΟΧΙ θα  καταδικάσει όλους αυτούς τους παγκόσμιους  συμφεροντολόγους αγύρτες .

Κρατήστε αυτό το ΟΧΙ συνέλληνες μέσα στην καρδιά σας γιατί είναι η αρχή της λύτρωσης και της ένδοξης πορείας μας.




Κρατήστε αυτό το ΟΧΙ γιατί δρομολογεί όπως φαίνεται από τα παραπάνω δημοσιεύματα πορεία προς το Τσίπρ(α)exit  και Grexit.

Κρατήστε αυτό το ΟΧΙ γιατί το είπε και ο Ουρανός στο αντίχριστο πνεύμα που θέλησαν να μας επιβάλλουν με μαεστρία.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



πηγή


* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger