Η αστυνομία της ΠΓΔΜ ρίχνει δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα από την Ελλάδα, σύμφωνα με μαρτυρία που επικαλείται το Reuters.


Χιλιάδες άνθρωποι, Σύροι πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, πέρασαν την νύχτα στην «νεκρή ζώνη» στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, μετά την απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κλείνοντας τα σύνορα με την Ελλάδα.


Οι Σκοπιανοί αστυνομικοί πίσω από συρματόπλεγμα, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, προσπαθούν να διαλύσουν ένα εξαγριωμένο πλήθος ανθρώπων που απαιτεί να εισέρθει στην γειτονική χώρα, προκειμένου μέσου αυτής να φτάσει σε κάποια χώρα της Βόρειας Ευρώπης.

Υπήρξε μάλιστα και επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης για χρησιμοποίηση των δυνάμεων του στρατού ώστε να διαχειριστεί η κρίση.«Εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στα νότια σύνορα που οφείλεται στην αυξανόμενη μετανάστευση στην βαλκανική δίοδο, εκρίθη απαραίτητο να υπάρξει ένας πιο αποτελεσματικός έλεγχος στην συνοριακή γραμμή όπου καταγράφεται και ο μεγαλύτερος αριθμός παράνομων μεταναστών προερχόμενων από την Ελλάδα» αναφέρει η ανακοίνωση.



ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...


Δημοσίευση σχολίου

Blogger