Ο σχεδιασμός του Αλέξη Τσίπρα εκλογές- εξπρές στις 20 Σεπτεμβρίου με μια μικρή προεκλογική περίοδο αλλάζει.
Οι νέες ημερομηνίες που εξετάζονται είναι η 27η Σεπτεμβρίου ή η Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

Η αντιπολίτευση αντέδρασε στους στόχους του πρώην Πρωθυπουργού: Τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά και η Αριστερή πλατφόρμα διεμήνυσαν ότι προτίθενται να αξιοποιήσουν πλήρως τον χρόνο των διερευνητικών εντολών.

Δεδομένων των εξελίξεων εκλογές δεν προλαβαίνουν να γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε την Πέμπτη 20/8 την παραίτησή του και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από την Παρασκευή 21/8 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει τις διερευνητικές εντολές.

 Αν υπολογίσει κανείς ότι απαιτούνται τρεις ημέρες για κάθε διερευνητική και εξαντληθεί ο χρόνος για κάθε μία, φτάνουμε στις 29/8. Αν δεν υπάρξει λύση, ο κ. Παυλόπουλος θα συγκαλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς στο προεδρικό μέγαρο διερευνώντας τα περιθώρια οικουμενικής κυβέρνησης. Δεν είναι σαφές πόσο χρόνο θα διαρκέσει αυτή η προσπάθεια. Εφόσον δεν επιτευχθεί λύση θα πρέπει να ορκιστεί υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, να σχηματίσει κυβέρνηση και να ορκιστεί και κατόπιν να υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα για την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών οι οποίες μπορούν να γίνουν – το νωρίτερο – σε 23 ημέρες από την θυροκόλλησή του στη Βουλή.

Επομένως οι εκλογές αναθεωρούνται κατά μια ή και δύο εβδομάδες οι σχεδιασμοί με πιθανότερες πλέον ημερομηνίες για διεξαγωγή των εκλογών να είναι οι 27 Σεπτεμβρίου ή 2 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger