Oπως οι καρχαρίες μυρίζουν ανθρώπινο αίμα και ορμάνε στο θήραμά τους έτσι και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τους ορκισμένους φανατικούς μοναχούς της Αριστερής Πλατφόρμας μπαίνει επιτέλους στη μάχη.

Κάνει αυτό που όφειλε εδώ και καιρό αντί να υποδύεται έναν παθητικό ρόλο που δεν ταιριάζει σε γεροροκά της κλάσης του.

Αυτός ο θρυλικός Πουλικάκος της Αριστερής Πλατφόρμας ανακοίνωσε επιτέλους την δημιουργία του κόμματός του και έβαλε φωτιά στον πολιτικό αχυρώνα.

Παρότι στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" διαφωνούμε κάθετα με την καταστροφική επιστροφή στην δραχμή, την οποία προωθεί η συμμορία της δραχμής που έχει βγάλει στο εξωτερικό 300 δις ευρώ και ετοιμάζεται να αγοράσει κοψοχρονιάς τη χώρα (με τους Αλβανούς, τους Τούρκους και το κράτος του ISIS να μοιράζονται τα ιμάτιά μας), αναγνωρίζουμε στον Τζο Κόκερ της Δραχμής Λαφαζάνη συνέπεια στα λόγια και τα έργα του κάτι που εκτιμούμε σφόδρα σε μια χώρα της οποίας οι πολίτες έγιναν κωλομπαρίστες, αούα κι όπου φυσάει ο άνεμος.

Την συνέπεια του Λαφαζάνη αναγνωρίζει και το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΟΧΙ γι΄ αυτό πριν ακόμη ανακοινώσει το κόμμα του (που κατά πάσα πιθανότητα θα λέγεται ΕΑΜ) οι δημοσκοπήσεις που έχουν στην διάθεσή τους μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του δίνουν ένα ποσοστό 18-20%. 

Είναι στο χέρι του Λαφαζάνη να το αυγατίσει εάν η ηγετική ομάδα του κόμματος αποτελείται από σοβαρούς ανθρώπους κι αν στην ομάδα επικοινωνίας με τα ΜΜΕ συμμετέχουν αξιόλογοι δημοσιογράφοι.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να μπει στη φωτιά και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος πρόσφατα έδωσε το παρόν σε σύναξη μέρους του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου στην οποία συμμετείχε και ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Ο Βενιζέλος-ο οποίος το τελευταίο διάστημα κάνει ιστορικές παρεμβάσεις εντός και εκτός βουλής-είναι ο μόνος που μπορεί να κρατήσει την χώρα μας στην ζώνη του ευρώ εάν συνεργαστεί με πραγματικούς μεταρρυθμιστές και έντιμους πολιτικούς. Η Ελλάδα χρειάζεται κάτι μεγαλύτερο από το μνημόνιο κι αυτό δεν είναι άλλο από ένα Επαναστατικό Εθνικό Σχέδιο Μετρρυθμίσεων. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Η προοπτική κόμματος από τον Βενιζέλο δίνει αυτή τη στιγμή στο συγκεκριμένο εγχείρημα ένα ποσοστό 12-14%. Στο χέρι του Βενιζέλου είναι να ξεπεράσει το 20%.

Οπως βλέπετε αλλάζει βίαια ο κομματκός χάρτης.

Οσο αφορά την Νέα Δημοκρατία εάν κάποιος βουλευτής της θέλει να επιβιώσει θα πρέπει να απέχει από την αποψινή ψηφοφορία. Τελεία και παύλα. Η Νέα Δημοκρατία του Μειμαράκη είναι ένα γιουσουφάκι του Τσίπρα-όποιος βουλευτής της δεν θέλει να αισθάνεται έτσι θα πρέπει να το δείξει απόψε. Η ιστορία και η προσωπική διαδρομή του καθενός γράφεται στα δύσκολα.

Εκπληξη προκαλούν τα ποσοστά του συνεπούς (στην τρέλα του) Βασίλη Λεβέντη. Η Ενωση Κεντρώων είναι στο 5,5% και συνεχίζει ανοδικά. Η Τελεία του Γκλέτσου στο 2,5%. Τα δύο αυτά κόμματα, όσο πέφτει η χαζοΝΔ, θα ανεβαίνουν.

Οσο για την ΝΔ βρίσκεται στο 14% με τάσεις να πάει ως τις εκλογές στο 4%!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 22% με διαλυτικές τάσεις μια και δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το κόμμα του ο νάρκισσος Βαρουφάκης.

Σε πτωτική πορεία το ΠΟΤΑΜΙ (το αφανίζει το κόμμα Βενιζέλου), δύσκολα θα μπει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ της Φώφης ειδικά εάν απόψε δεν απέχει από την ψηφοφορία....


ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger