ΔΡΙΜΥΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ - «ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ»

Αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ άφησε κατά τη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία άνοιξε τα χαρτιά της για τις επικείμενες εκλογές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής γνωστοποίησε πως στις επικείμενες εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη θα συμπράξει με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Θα συμπράξω με τη Λαίκή Ενότητα ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου. 

Η ίδια καταλόγισε ευθύνες για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ εντός του κόμματος ασκώντας αιχμηρή κριτική κατά του πρωθυπουργού και συνεργατών του, βουλευτών και υπουργών. 

«Επιχειρείται να διαλυθεί και η ελπίδα του λαού με την επίσπευση των εκλογών, αντί να βρεθούν οι λύσεις, όπως έπρεπε», είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής προχωρώντας σε δημόσιο απολογισμό για όσα έχουν γίνει.

«Η χώρα οδηγείται σε εκλογές για να μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει να παραβιάζει τη λαϊκή εντολή. Ο στόχος ήταν να απαλλαγεί η κυβέρνηση από αυτό που έλεγαν και οι δανειστές "βαρίδι". Πρώτη φορά οι δανειστές δεν αντιδρούν σε εκλογές, όπως έκαναν με το δημοψήφισμα, τις εκλογές Γενάρη, τη κυβέρνηση Παπαδήμου», είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για διάλυση του κόμματος από την ηγεσία με τη συμμαχία επιτελείου προθύμων, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες στο μνημονιακό κατεστημένο, και τόνισε πως «θεωρώ αναγκαίο να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί».
«Υπάρχουν υπεύθυνοι για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν πολλοί που προσπαθήσαμε μέχρι τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί την πολιτική ουσία και να αναλάβει δράση προτού επικρατήσει η μνημονιακή σιγή η οποία έχει εξοντώσει πολλούς συνανθρώπους μας» σημείωσε.

Αναφερόμενη στις δικές της ενέργειες τόνισε ότι «προσωπικά και έχοντας μέχρι τις 30 Ιουλίου καταβάλλει προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του θεωρώ ότι εξάντλησα όλους τους τρόπους προκειμένου να αποτραπεί το κακό της υπογραφής του τρίτου μνημονίου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι υπονομεύτηκε η παρουσία της στη θέση του προέδρου της Βουλής ακόμα και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Με υπονόμευσαν από την αρχή, από τις επιθέσεις του Νίκου Φίλη μέχρι την προσπάθεια σύνδεσής μου με την Χρυσή Αυγή. Έως και την ευθεία απειλή "θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς με τις υποδείξεις".Ούτε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός ούτε όσοι όφειλαν δεν έκαναν αυτά που έπρεπε» είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε σε συντρόφους, που από θέσεις εξουσίας δεν βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν την επιλογή η Βουλή να μην είναι άντρο διαφόρων υπηρεσιών. «Σύντροφοι με τους οποίους παλέψαμε προέβησαν σε δηλώσεις, εκτιμώντας ότι είναι ακατανόητο οι πολίτες να περνούν μπροστά από τη Βουλή ανεμπόδιστοι», συμπλήρωσε και κατονόμασε τον Πάνο Σκουρλέτη.

«Με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό υποβάλαμε τη μηνυτήρια αναφορά για την "ακραία καταστολή" απέναντι στους πολίτες τον Μάιο του 2011 στην πλατεία Συντάγματος, που κατέληξε στην παραπομπή στη δικαιοσύνη των αρμοδίων», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και χαρακτήρισε «εκτροχιασμένο υπουργό» τον Γιάννη Πανούσης, τονίζοντας ότι «δεν είχε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφερόμενη στο ζήτημα του χρέους, η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε σαφείς αιχμές κατά του κ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντας ψέμα του πρωθυπουργού ότι δεν κατατέθηκαν εναλλακτικές προτάσεις. «Δήλωσα τη διαφωνία μου με την ανακοίνωση του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη και έκανα συγκεκριμένες προτάσεις».

Κάλεσε δε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά να δώσουν απαντήσεις γιατί οι προτάσεις που κάναμε δεν υιοθετήθηκαν ποτέ.
Χαρακτήρισε το πόρισμα της επιτροπής για την αλήθεια για το δημόσιο χρέος «εναλλακιτκή πρόταση που είναι συγκεκριμένη και έχει υιοθετηθεί από τον ειδικό ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα για το χρέος».

Η κ. Κωνσταντοπούλου έστρεψε τα βέλη της και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και ζήτησε να αναζητηθεί η πλήρης αλήθεια για την τελευταία περίοδο της Βουλής.
«Ο ρόλος προσώπων όπως ο υπουργός Ν. Βουτσης, ο γραμματέας της ΚΟ και άλλοι σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο θα πρέπει να φωτιστεί πλήρως και αποτελεί δέσμευση ότι θα συμβάλλω ώστε να φωτιστεί πλήρως» πρόσθεσε. «Ο ρόλος που διαδραμάτισαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον οποίο καταθέτω την πλήρη απογοήτευσή μου πρέπει να διερευνηθεί.

Οι υποστηρικτές της κυρίας Κωνσταντοπούλου άνοιξαν πανό μέσα στο κτίρο της ΕΣΗΕΑ στο οποίο αναγράφεται: «Όχι στα μνημόνια, ναι στη Ζωή».

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου είναι μεταξύ άλλων η Ραχήλ Μακρή, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Γιάννης Σταθάς, η Μαρία Μπόλαρη και οι συνδικαλιστές Παναγιώτης Καλφαγιάννης και Νίκος Φωτόπουλος.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger