Εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας της Βορείου Ελλάδας, εγκληματική οργάνωση που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία, στην οποία συμμετείχε και ένας αστυνομικός.

Η σπείρα των μαστροπών στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 6 άτομα , δρούσε στην Καβάλα.

Τα πέντε μέλη της σπείρας ο αστυνομικός 46 ετών , δύο άντρες 52 και 55 ετών και δύο γυναίκες 41 και 43 ετών (η τελευταία υπήκοος Ουκρανίας), συνελλήφθησαν, ενώ αναζητείται ένας 46χρονος που φέρεται ως ηγετικό μέλος.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2015.

Με «βιτρίνες» δύο μπαρ στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή, τα μέλη της είτε παραχωρούσαν γυναίκες σε πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, είτε τις εξέδιδαν σε χώρο που όριζε ο εκάστοτε πελάτης.

Ο αστυνομικός συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση παρέχοντας πληροφορίες στον 46χρονο σχετικά με επικείμενους ελέγχους, ενώ παράλληλα κάλυπτε τη λειτουργία του ενός μπαρ, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης αποσκοπούσαν στη δημιουργία διεθνούς δικτύου εντοπισμού αλλοδαπών γυναικών, στη μεταφορά τους στην Ελλάδα, στην απόκτηση εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στη χώρα μας, μέσω γάμων με Έλληνες, και ακολούθως στην εκμετάλλευσή τους.

Στα καταστήματα, στις οικίες και στα οχήματα των μελών βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την υπόθεση. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του ΕΔΕ.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger