ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ ΝΑ «ΧΤΥΠΑΕΙ» ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΙ ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Βροχές, καταιγίδες και θερμοκρασία στο «κόκκινο». Αυτά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού, Πέμπτη (13/08/2015) καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Kελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές ξ μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και με ένταση 3 έως 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 21 και 34 βαθμούς.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες στη Μακεδονία κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς Kελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις νότιες θαλάσσιες ή παραθαλάσσιες περιοχές τα φαινόμενα τα οποία πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 34 βαθμούς Kελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες στην ανατολική Πελοπόννησο καθώς και στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς Kελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Kελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Kελσίου.


ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger