Με νέο μπαράζ συνεντεύξεων ο Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ενόψει των εκλογών, μίλησε αποκαλυπτικά στο κανάλι της Γερμανικής Βουλής, όπως μεταδίδει το skai.gr ,αναφέροντας ότι στο παρασκήνιο των επαφών του ως Υπουργός Οικονομικών έλαβαν χώρα χαρακτηριστικά ζητήματα τα οποία και αποκάλυψε. Όπως ο ίδιο λέει «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει σχεδιάσει τη δομή του Eurogroup, το οποίο φέρει σαφώς την υπογραφή του.

Οι Eυρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, με εξαίρεση το Γάλλο υπουργό Οικονομικών, τον θαυμάζουν. Υπάρχουν κάποιες χώρες που αγωνίζονται για την εύνοιά του. Μερικές φορές αυτό τον ενοχλεί».

«Ο Σόιμπλε ήταν πάντα πολύ ειλικρινής μαζί μου», αναφέρει ο κύριος Βαρουφάκης. «Η χώρα σας, μου είπε, δεν έχει καμία θέση στην Ευρωζώνη».

Εν συνεχεία ο πρώην Υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι σε συζητήσεις που είχε με τον Σόιμπλε ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η ζώνη του ευρώ είναι πολύ εύθραυστη. «Εξεπλάγην ευχάριστα ότι μοιράζεται μαζί μου την άποψη αυτή», τόνισε ο Έλληνας πρώην υπουργός.

Αναφορικά με το σχέδιό του για την επίλυση της ελληνικής κρίσης, ο Έλληνας πολιτικός υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι εξαρχής δεν ήταν στις προθέσεις του ένα εναλλακτικό νόμισμα: «Το σχέδιό μου ήταν πολύ, πολύ απλό: Θέλαμε να αναδιαρθρώσουμε το χρέος προκειμένου να αποπληρώσουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε και να γίνουν βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά η άλλη πλευρά αρνήθηκε να το δεχτεί. Εμείς δεν είχαμε κανένα σχέδιο για εναλλακτικό νόμισμα.

Αλλά όταν στέκεται κανείς μπροστά στον κίνδυνο υπαρκτής απειλής, τότε αρχίζει και βλέπει κανείς το ενδεχόμενο ενός δικού του νομίσματος. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να χρησιμοποιήσουμε IOUs, να μείνουμε στο ευρώ και να κερδίσουμε χρόνο».

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger