Πρεμιέρα έκανε πριν από λίγες ώρες στη χώρα μας το μοντέλο της κατ’ οίκον κράτησης με το σύστημα του γεωεντοπισμού, το γνωστό βραχιολάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το πολυαναμενόμενο μέτρο που επίκειται ν’ ανακουφίσει σημαντικά τον υπερκορεσμό και την υπερσυσσώρευση κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, εφαρμόστηκε όχι σε Έλληνα, αλλά σε Βρετανό υπήκοο που γεννήθηκε στην Γαλλία.

Πρόκειται για έναν 55χρονο ο οποίος ήταν καταζητούμενος και πιάστηκε βάση διεθνούς εντάλματος σύλληψης των ελληνικών αρχών στη Μάλαγα της Ισπανίας την Πρωτομαγιά του 2014, εκδόθηκε στην Ελλάδα κι έκτοτε ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Το αίτημα του για υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις συζητήθηκε στις 27 Ιουλίου, εγκρίθηκε με αποτέλεσμα εδώ και λίγες ώρες να εκτίει το υπόλοιπο της ποινής στο σπίτι του στο Παγκράτι.

Ο «πρωτοπόρος» στο ελληνικό σύστημα κράτησης και σωφρονισμού Βρετανός, έχει το βραχιολάκι στο πόδι και έχει την υποχρέωση να μην μετακινηθεί εκατοστό έξω από τους τέσσερις τοίχους της κατοικίας του.

Η κάθε κίνηση ελέγχεται ηλεκτρονικά και αποτυπώνεται σε χάρτη που λειτουργεί στο κέντρο ελέγχου ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι με έδρα την Μεταμόρφωση Αττικής. Στην περίπτωση που χαθεί για διάστημα μεγαλύτερο του πεντάλεπτου το σήμα εκπομπής, ενημερώνεται η Αστυνομία και ξεκινά η διαδικασία της αναζήτησης του για παραβίαση του μέτρου. Στην περίπτωση που συλληφθεί, θα επιστρέψει στη φυλακή και σχεδόν θα διπλασιαστεί η ποινή.

ΠΗΓΗ


* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger