Προ των πυλών σωτηρία- συμφωνία συνεργασίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΕΒΖ με βραζιλιάνικη κοινοπραξία το αργότερο μέχρι τα μισά του Σεπτεμβρίου.

Από τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις εκπροσώπων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με αντίστοιχη βραζιλιάνικη κοινοπραξία, φαίνεται πως οι δύο πλευρές είναι περισσότερο από ποτέ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας.


Πληροφορίες αναφέρουν πως χθες επισκέφτηκαν πέντε στελέχη της βραζιλιάνικης κοινοπραξίας το εργοστάσιο των Σερρών, στην πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιούν στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΕΒΖ ΑΕ στην Ελλάδα. Έχει προηγηθεί ανταλλαγή λεπτομερών οικονομικών εγγράφων και εκθέσεων, όπως άλλωστε γίνεται σε περιπτώσεις συγχωνεύσεων εκποιήσεων και εξαγοράσεων εταιρειών.

Θεωρείται τέλος, δεδομένη και η επίσκεψη των εκπροσώπων της Βραζιλιάνικης εταιρείας στα ζαχαρουργεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΕΒΖ σε Πλατύ και Ορεστιάδα.

Η εμπορική συνεργασία των δυο εταιρειών θα στηρίζεται στην επεξεργασία, στα ελληνικά ζαχαρουργεία, ακατέργαστης ζάχαρης από τη Νότιο Αμερική (κυρίως από Βραζιλία), στην οποία θα γίνεται επεξεργασία της στα ελληνικά εργοστάσια και μετά θα πωλείται επεξεργασμένη σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης με βασικό πελάτη τη Ρωσία. Και ίσως σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Πρόκειται για μια τρομακτικών διαστάσεων συνεργασία που αν περπατήσει θα αλλάξει εντελώς τον αγροτικό χάρτη της χώρας καθώς είναι τεράστιες οι ποσότητες που θα απαιτούνται για να καλυφθεί η ζήτηση με αποτέλεσμα να χρειάζεται η συμμετοχή στην παραγωγή όλο και περισσότερων αγροτών.

Η Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΕΒΖ, σε φουλ παραγωγή χρησιμοποιώντας τα τρία της εργοστάσια αλλά ακόμα και τα δύο εργοστάσια των μεγάλων θυγατρικών της Σερβίας, είναι σε θέση να μπορεί να επεξεργάζεται μόλις 1 εκατομμύριο τόνους ζάχαρης.

Και τέλος κάτι σημαντικό. Η ανωτέρω συνεργασία αν προχωρήσει ΔΕΝ θα μπορεί να μπλοκαριστεί από την ευρωπαϊκή ένωση καθώς δεν αντίκειται σε περιορισμούς της ευρωπαϊκής κοινότητας στην οποία ‟ανήκουμε”, για ένα απλό λόγο καθώς δεν υπάρχει ευρωπαϊκός περιορισμός πώλησης ζάχαρης σε χώρες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης.

Είναι συνεργασία με πολλές οικονομικές εμπορικές κοινωνικές αλλά κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ προεκτάσεις .

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger