Βαριά χτυπημένη και μαχαιρωμένη βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης η δημοσιογράφος Θάλεια Χούντα.

Εντοπίστηκε στην οδό Υψηλάντου 40 στο Κολωνάκι και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Η κυρία Χούντα τον περασμένο Φεβρουάριο είχε καταγγείλει δολοφονική απόπειρα εναντίον της, στην οικία της στο Κολωνάκι. Συγκεκριμένα, είχε υποστηρίξει ότι ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, όταν κατέβηκε στο γκαράζ αιφνιδιάστηκε ακούγοντας κάποιον να της μιλάει. Κατά τα λεγόμενά της, γύρισε να δει ποιος είναι και αντίκρισε έναν άνδρα, ενώ λίγα μέτρα πιο πίσω υπήρχαν και άλλα άτομα. Ο μυστηριώδης άνδρας, σήκωσε το χέρι του κρατώντας όπλο και άρχισε να πυροβολεί προς το μέρος της δημοσιογράφου. Όπως είχε πει η κυρία Χούντα, έτρεξε να προφυλαχθεί από τα πυρά ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού. Οι σφαίρες, βρήκαν το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και έσπασαν το παρμπρίζ, εκείνη άρχιζε να φωνάζει και τότε ο δράστης τράπηκε σε φυγή. 

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιογράφος είχε απαχθεί κοντά στο σπίτι της στο Κολωνάκι και έπειτα από 12 ημέρες ομηρείας, την άφησαν ελεύθερη στην οδό Πανόρμου. Η κυρία Χούντα είχε δώσει αναλυτική κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ για τα όσα συνέβησαν στη διάρκεια της ομηρείας της.

Σοκαρισμένη και αρκετά καταβεβλημένη είναι η δημοσιογράφος Θάλεια Χούντα, η οποία έπεσε θύμα απαγωγής και την Τρίτη αφέθηκε τελικά ελεύθερη και επέστρεψε στο σπίτι της. Όπως αποκάλυψε η ίδια έζησε έναν πραγματικό εφιάλτη στα χέρια τον απαγωγέων της και φοβήθηκε για την ζωή της.

«Βεβαίως φοβήθηκα για τη ζωή μου. Με απειλούσαν με ένα όπλο στον κρόταφό μου. Αντέδρασα εντελώς διαφορετικά από τον τρόπο που αντιδρώ συνήθως στην κανονική μου ζωή. Δεν ήμουν καθόλου μαγκάκι. Θεώρησα ότι πρέπει να λειτουργήσω όχι με τη δύναμη, αλλά με το μυαλό», είπε η δημοσιογράφος.

Μετά από 12 μέρες κλεισμένη στο σκοτάδι, φιμωμένη και δεμένη από τους απαγωγείς της, η Θάλεια Χούντα βλέπει τα σημάδια στα χέρια της και είναι ευγνώμων που είναι καλά στην υγεία της και κοντά στον άνθρωπό της.

Την Τετάρτη, λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα, ο σύζυγός της, ο ποινικολόγος Νίκος Μπούρας δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό στο κινητό του. Όταν το σήκωσε άκουσε την φωνή της συζύγου του να του λέει ότι είναι ελεύθερη και επιστρέφει στο σπίτι.

Η δημοσιογράφος τηλεφωνούσε από το κινητό του οδηγού ταξί στο οποίο μπήκε, αφού οι απαγωγείς της την άφησαν κάπου στην οδό Πανόρμου.

Ο κ. Μπούρας προέτρεψε την σύζυγό του να πάει κατευθείαν στην Γενική Ασφάλεια για να δώσει κατάθεση, όπως και έκανε, ενώ λίγο αργότερα πήγε και ο ίδιος εκεί.

Όπως αποκάλυψε ο γνωστός ποινικολόγος, η σύζυγός του είπε ότι οι απαγωγείς την μετέφεραν στην Πανόρμου με ένα αυτοκίνητο που είχε συρόμενη πόρτα. Της έλυσαν τα μάτια και τα χέρια και την άφησαν ελεύθερη.

Εκείνη είχε χάσει εντελώς τον προσανατολισμό της μετά από 12 μέρες που κρατούνταν φιμωμένη και με κλειστά τα μάτια και όπως παραδέχθηκε από τον φόβο της δεν κατάφερε να ξεχωρίσει ένα στοιχείο από το αυτοκίνητο που θα βοηθούσε την αστυνομία στις έρευνες.

«Τα σημάδια φαίνονται στο πρόσωπό μου. Ήταν δύσκολη η κατάσταση, το κουτί τα περιείχε όλα. Θα τα πούμε όμως κάποια άλλη στιγμή. Δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Δεν μπορώ να κοιμηθώ, έχω τα φώτα ανοιχτά», είπε με τρεμάμενη φωνή η Θάλεια Χούντα.

Αυτό που κατέθεσε στην ασφάλεια είναι ότι όλες αυτές τις μέρες ήταν δεμένη χειροπόδαρα με σχοινί, ήταν φιμωμένη και της είχαν βάλει κουκούλα στο κεφάλι. Στο δωμάτιο που κρατούνταν μπαινόβγαιναν δύο άτομα, ελληνικής καταγωγής που της έλεγαν να κάτσει ήσυχα και πως όλα θα τελειώσουν γρήγορα.

«Εκείνες τις στιγμές είσαι εσύ κι ο εαυτός σου. Πρέπει να μιλήσεις στον εαυτό σου, πρέπει να είσαι διαφορετική από αυτό που είσαι, πρέπει να μην είσαι μαγκάκι για να μπορέσεις να ζήσεις», είπε.

Η δημοσιογράφος είπε ακόμα ότι οι απαγωγείς της, της έδιναν νερό και σάντουιτς, όμως εκείνη βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα.

Η περιπέτειά της ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου, όταν η Θάλεια Χούντα ξεκίνησε από το σπίτι της για να πάει να καλύψει ένα ρεπορτάζ. Δεν επέστρεψε όμως ποτέ και την επόμενη μέρα της εξαφάνισής της, ο σύζυγός της δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα που του ζήτησε να διευθετήσει ένα ανοιχτό ζήτημα.

Έτσι κι έγινε, με αποτέλεσμα οι απαγωγείς να τηρήσουν την υπόσχεσή τους και να αφήσουν ελεύθερη τη δημοσιογράφο.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger