Το Βέλγιο είναι έτοιμο να αναπτύξει δυνάμεις και μέσα στην Συρία και για τον λόγο αυτόν θα  στείλει έξι μαχητικά αεροσκάφη F16  στην χώρα το επόμενο καλοκαίρι, για την συνεχιζόμενη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται δύο υπουργούς της κυβέρνησης, αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων xinhuanet.com .

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sudpresse, ο υπουργός Εξωτερικών Didier Reynders συζήτησε το ενδεχόμενο αποστολής  αερομεταφερόμενων δυνάμεων στην Συρία. Το θέμα τέθηκε  σε συνεδρίαση επί θεμάτων  εξωτερικής πολιτικής  της κυβερνητικής επιτροπής την περασμένη εβδομάδα. Εκεί αποφασίσθηκε η αποστολή έξι βελγικών μαχητικών αεροσκαφών  F16, τα οποία θα  αναπτυχθούν στις αρχές του Ιουλίου 2016, επί συριακού εδάφους.

O υπουργός Άμυνας του Βελγίου Steven Vandeput, πριν δύο ημέρες  δήλωσε  υπέρμαχος μιας στρατιωτικής επέμβασης στο συριακό έδαφος και δεν απέκλεισε την  συμμετοχή Βέλγων στρατιωτών .

Ο πρωθυπουργός Charles Michel είχε νωρίτερα εκφραστεί υπέρ μιας ενδεχόμενης συμμετοχής του Βελγίου σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

«Άν ένας ανάλογος συνασπισμός σχηματιστεί για την Συρία δεν θα παραμείνουμε στο περιθώριο.  Πρέπει ν΄αναπτύξουμε δυνάμεις για να επικρατήσει η ειρήνη διαφορετικά μια ακόμη πολεμική  δράση δεν  θα έχει και πολύ νόημα» ανέφερε σε συνέντευξη του στην φλαμανδική εφημερίδα  De Morgen ο ίδιος αναφερόμενος  στην περίπτωση της  Λιβύης όπου οι βομβαρδισμοί έριξαν από την εξουσία τον Καντάφι αλλά δεν έβαλαν τάξη στο χάος στην συνέχεια.

« Οι Βέλγοι στρατιώτες με τους οποίους μιλάω είναι έτοιμοι. Δεν θα παίξουμε τους Rambo, αλλά αν υπάρχουν καθαρές προϋποθέσεις είμαι έτοιμος να στείλω αρκετές δυνάμεις  στο συριακό έδαφος», κατέληξε ο Βέλγος πρωθυπουργός  .

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger