Ανησυχία επικρατεί σε ΗΠΑ και Δύση αφού οι πληροφορίες που είχαν και έδειχναν ενεργό στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία αλλά και τη δημιουργία μιας δεύτερης μεγάλης βάσης στη Jableh επιβεβαιώνονται από δορυφορικές εικόνες.


Δορυφορικές εικόνες που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας και θα δείτε παρακάτω δείχνουν ότι η Ρωσία κατασκευάζει μια μόνιμη μεγάλη βάση επιχειρήσεων στην οποία θα εγκαταστήσει δυνάμεις της πολεμικής της αεροπορίας αλλά και χερσαία στρατεύματα για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, είχε διατάξει την κατασκευή ενός στρατοπέδου-βάσης που να μπορεί να στεγάσει 1.000 στρατιωτικούς και θα έχει και στρατιωτικό αεροδρόμιο. Γι αυτό το λόγο έχουν μεταφερθεί και 1000 προκατασκευασμένα σπίτια.

Επίσης, μηχανικοί διατάχθηκαν να κατασκευάσουν έναν νέο πύργο εναέριου ελέγχου στο αεροδρόμιο κοντά στην Λαττάκεια, πράγμα που αποδεικνύει ότι Ρώσοι πιλότοι ετοιμάζονται να αναλάβουν πολεμική δράση στη Συρία.

Δορυφορικές εικόνες του διεθνούς Αεροδρομίου στη Λαττάκεια, Bassel al Assad, επιβεβαιώνουν τις αναφορές για ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία

Στις 4 Σεπτέμβρη, δορυφορικές εικόνες έδειξαν ένα νέο πύργο εναέριου ελέγχου, νέες ασφαλτοστρώσεις, προκατασκευασμένα σπίτια, αναβάθμιση και νέες δομές στη βάση. Επεκτάσεις γίνονται για να φιλοξενήσουν, μαχητικά, μεταγωγικά αεροσκάφη, πολεμικά ελικόπτερα.

Αυτή δείχνει ότι η αεροπορική βάση στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ έτοιμη να υποδεχτεί κάθε τύπο αεροσκάφους μέχρι και στρατηγικά βομβαρδιστικά αφού το μήκος του αεροδιαδρόμου είναι σχεδόν 3 χλμ!


makeleio.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger