Ο Qasem Soleimani, Διοικητής της δύναμης ελίτ al Qods του Ιράν έστειλε εκατοντάδες στρατιώτες στο συριακό έδαφος κατά τις τελευταίες ημέρες εμφανώς σε συνεργασία με τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν δήλωσε υψηλός αξιωματούχος της ισραηλινής ασφάλειας την Πέμπτη.

Η Ρωσία ομοίως πρόσφατα ανέπτυξε στρατιωτικά μέσα στη Συρία .Και όπως υποστηρίζει η ισραηλινή πηγή λειτουργεί ομαδικά με το Ιράν σε μια πρωτοφανή απόπειρα να προστατεύσει την κυβέρνηση Bachar al-Assad.

 Η ισραηλινή πηγή είπε ότι η αυξημένη στρατιωτική συμμετοχή του Ιράν στη Συρία οφείλεται στην «κρίση  Ασάντ και ρωσοιρανική συνεργασία ως αποτέλεσμα μιας συνάντησης μεταξύ Soleimani με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ».

 Η μόνη ιρανική δύναμη που επιχειρούσε ως τώρα στη Συρία ήταν η πολιτοφυλακή  Basij μια παραστρατιωτική οργάνωση με περιορισμένο σχετικά αριθμό μαχητών.  Ο αξιωματούχος της ασφάλειας τόχισε ότι το Ισραήλ δεν το προβληματίζει και πολύ η στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσία στη Συρία λέγοντας ότι αυτή δεν στρέφεται κατά του Ισραήλ.

« Έχουμε ένα διάλογο με τη Ρωσία και δεν είμαστε εν μέσω ψυχρού πολέμου « , συνεχίζει η πηγή. « Έχουμε ανοιχτούς διάυλους με τους ρώσους. »

 Υπεύθυνοι της ισραηλινής ασφάλειας εκτιμούν ότι ο Άσαντ ελέγχει τις στρατηγικές περιοχές γύρω από την ακτογραμμή από όπου παραλαμβάνονται και οι κρίσιμες προμήθειες από τα λιμάνια.

 «Είναι δύσκολο να προβλεφθεί κατά πόσον η παρουσία της Ρωσίας θα παίξει αποφαιστικό ρόλο στη τύχη της Συρίας, αλλά θα παρατείνει την διαμάχη και την αιματοχυσία για τουλάχιστον ένα ακόμη έτος αφού  η ISIS δεν θα παραιτηθεί », δήλωσε η πηγή.

Οι αντάρτες εκμεταλλεύτηκαν τις κακές καιρικές συνθήκες που έχουν να κάνουν με τη μαζική αμμοθύελλα που πλήτει όλη τη Μέση Ανατολή για να αποκτήσουν τον έλεγχο αεροπορικής βάσης στην επαρχία του Idlib. (09/10/15 ynetnews)

Το δημοσίευμα αυτό αναπαράγουν και άλλα ισραηλινά όπως η .haaretz αλλά και λιβανέζικα όπως το elnashra.

dimpenews.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger