Την επιστροφή των επιδοτήσεων που χορηγήθηκαν για τα οχήματα με κινητήρες ντίζελ που παραποιούν τους ελέγχους για τους ρύπους, εξετάζει η ισπανική κυβέρνηση

Ο υπουργός Βιομηχανίας της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Σορία, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση περιμένει από τη Seat να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των οχημάτων της που έχουν εγκατεστημένο το επίμαχο λογισμικό και στη συνέχεια, «λογικά θα προτείνουμε την επιστροφή του ποσού των επιδοτήσεων που δίνονταν στα αποδοτικότερα οχήματα» . Αυτό, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, θα είναι ένα μόνο από τα μέτρα που θα προτείνει η ισπανική κυβέρνηση.

Το ποσό στο οποίο αναφέρθηκε ο Ισπανός υπουργός, είναι η επιδότηση η οποία προσφερόταν από το 2009 από την πλευρά της Ισπανικής κυβέρνησης, ώστε οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να ανανεώσουν τα οχήματά τους, αποσύροντας τα παλαιότερα (αν ήταν πάνω από 10 ετών). Οι καταναλωτές λάμβαναν επιδότηση 2.000 ευρώ σε περίπτωση που προχωρούσαν σε μια τέτοια κίνηση στο παρελθόν, ενώ από τον περασμένο Μάιο και μετά, η επιδότηση είχε πέσει στο ποσό των 1.500 ευρώ.

Εξ’άλλου, σήμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η Seat έχει εξοπλίσει πάνω από 500.000 τέτοιους κινητήρες σε οχήματά της, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, ενώ οι πωλήσεις της την τελευταία εξαετία κυμάνθηκαν στα 2.000.000 οχήματα(βενζινοκίνητα και ντίζελ).

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger