Ένας αριθμός Αμερικανών στρατιωτών είχαν έρθει σε στενή επαφή με θηριώδη πλάσματα σαν πιθήκους στις ζούγκλες του Βιετνάμ. Τώρα επιστήμονες πήγαν σε εκείνα τα μέρη για να λύσουν το μυστήριο.

Ιστορίες μεγάλων τριχωτών ανθρωποειδών έχουν θεαθεί σε πολλά μέρη του κόσμου – κυρίως στη Ρωσία, τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και τα Ιμαλάια. Ένα από τα λιγότερο γνωστά μέρη αναφορών είναι το Βιετνάμ ιδίως την εποχή του πολέμου από το 1950 έως το 1970, σύμφωνα με το wearethemighty.com.

Γνωστό στους ντόπιους ως «Nguoi Rung» η αλλιώς «οι άνθρωποι του δάσους», αυτό το πλάσμα που μοιάζει με Μεγαλοπόδαρο φέρεται να ήρθε σε επαφή επανειλημμένως με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στις ζούγκλες του Βιετνάμ.

Ένα τέτοιο περιστατικό αναφέρθηκε από τον Gary Linderer ο οποίος βρισκόταν σε περιπολία έξι-ατόμων, της 101ης Αερομεταφερόμενης μονάδας, ήρθε σε επαφή με ένα πλάσμα που περιέγραψε ως «5 πόδια ψηλό με μακριά, μυώδη άκρα».
Σε μια άλλη περίπτωση, αυτή του Συνταγματάρχη Thomas Jenkins ανέφερε ότι η διμοιρία του είχε δεχτεί επίθεση από μια ομάδα αγνώστων πιθηκοειδή πλασμάτων πετώντας τους πέτρες.

Ακόμη και οι Βιετκόνγκ έχουν αναφερθεί σε συναντήσεις με θηρία-πιθήκους που καλύπτονται από καστανοκόκκινα μαλλιά.



Μετά τον πόλεμο μια σειρά από επιστήμονες ταξίδεψαν στις απομακρυσμένες ζούγκλες του Βιετνάμ, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν κάποιο από τα πλάσματα που οι στρατιώτες είχαν δει.


Ο ορνιθολόγος Δρ Vo Quy και ο επιστήμονας Tran Viet Hong, αμφότεροι από το Βιετνάμ, κατάφεραν να ανακαλύψουν ίχνη του πλάσματος που δεν φαίνεται να ταιριάζουν με κανένα γνωστό είδος των ιθαγενών πρωτευόντων θηλαστικών.

Ο ζωολόγος John MacKinnon, ο οποίος είχε βρεί και παλαιότερα ενδείξεις ενός παρόμοιου πλάσματος σε δάσος του Βόρνεο, χαρακτήρισε την περιοχή ως μαι «μικρή, παρθένα γωνιά του κόσμου άγνωστη στη σύγχρονη επιστήμη.»

Μέχρι σήμερα ωστόσο, δεν υπάρχουν νέα είδη πιθήκων που να ταιριάζουν στις μαρτυρίες των στρατιωτών είχαν δεί τότε.

Ηλίας Σιατούνης

Δημοσίευση σχολίου

Blogger