Άγνωστου αριθμού προεκλογικές προσλήψεις σε ΕΡΤ, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και γραμματεία Τύπου με υπογραφή του υπουργού Επικρατείας



Με 384.200 ευρώ χρέωσε τα Δημόσια Ταμεία ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που έλαβε την απόφαση για προσλήψεις και τακτοποιήσεις στην ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη γενική γραμματεία Τύπου. Η απόφαση υπεγράφη από τον κ. Παππά στις 30 Ιουλίου, δημοσιεύθηκε όμως στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 27 Αυγούστου. Όπως και να έχει, όταν ο υπουργός Επικρατείας έλαβε την απόφαση να τακτοποιήσει άγνωστο αριθμό υπαλλήλων -αφού πουθενά δεν αναφέρεται πόσους αφορά η ρύθμιση- γνώριζε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. 


Όταν μια υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στις 27 Αυγούστου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως περιλαμβάνει τη φράση «έχοντας υπόψη το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται επιπλέον δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού» εύκολα διακρίνει κανείς ότι ο αρμόδιος υπουργός (εν προκειμένω ο Νίκος Παππάς) γνωρίζει εκ των προτέρων ότι είναι εκτεθειμένος. Ιδιαίτερα όταν η απόφαση φέρει την ημερομηνία 30 Ιουλίου 2015, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη των εκλογών που ακολούθησε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για απόφαση του υπουργού Επικρατείας, ο οποίος αποφάσισε να τροποποιήσει προηγούμενη πράξη του, δια της οποίας προωθείται η «επαναφορά υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στην Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση ΑΕ και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΕ).

Ο Νίκος Παππάς έχει προϋπολογίσει και αναφέρει ρητώς το πόσο με το οποίο θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός με τις ως άνω προσλήψεις. Η «αποκατάσταση» των υπαλλήλων που ολοκληρώνεται και επισημοποιείται με την υπουργική απόφαση 12850/2015, θα αυξήσει τα λειτουργικά έξοδα των κυβερνητικών φορέων ενημέρωσης κατά 384.200 ευρώ για το τρέχον έτος και το επόμενο. 

Στην παράγραφο 4 της υπουργικής απόφασης αναφέρεται επί λέξει ότι «από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται επιπλέον δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού της Γενικής Κυβερνήσεως ύψους 113.000,00 ευρώ περίπου για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους και 271.200,00 περίπου για το επόμενο οικονομικό έτος, η οποία δύναται να καλυφθεί με ενίσχυση των πιστώσεων μισθοδοσίας των οικείων φορέων από το Υπουργείο Οικονομικών».

Όπως φαίνεται, ο Νίκος Παππάς, παρά τις αναστολές του, προχωρά στην πρόσληψη κάποιων υπαλλήλων προτείνοντας επιπλέον και την πηγή χρηματοδότησης της επιπλέον δαπάνης, παραπέμποντας στο ΥΠΟΙΚ. Το οποίο και καλεί για «ενίσχυση». 



* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger