Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Η Ρωσία έχει κατεβάσει στρατό στη Συρία, γιατί ανησυχεί κυρίως για το ναύσταθμο που διατηρεί εκεί. Αλλά και από την άλλη η Ρωσία βλέπει ορατό κίνδυνο να φθάσουν οι τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους (ISIS) στην Τσετσενία.
Οι εξελίξεις είναι αρκετά σοβαρές και μην εκπλαγούμε αν δούμε πολεμικές αερομαχίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσία.
Υπάρχει σχέδιο διαμελισμού  της Συρίας, της Λιβύης, της Σαουδικής Αραβίας και  της Τουρκίας με το Κουρδικό κράτος.

Διαδραματίζεται γενικότερα στην Μέση Ανατολή μια αλλαγή συνόρων και καθεστώτων κατά των Αμερικανικών συμφερόντων και παίρνει γενικότερες προεκτάσεις

Ήδη για τους λόγους αυτούς μια στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας είναι αναπόφευκτη. Γεγονός που έχει προβλεφθεί  και, έτσι εξηγήται η συμφωνία της Κίνας με το Πακιστάν για να μπορεί η πρώτη να μεταφέρει στρατεύματα δια μέσου του Πακιστάν εις τα Αραβικά εμιράτα.

Το γνωστό πλέον ισλαμικό κράτος (ISIS) που εμφανίστηκε αρχικά με ξαφνικό τρόπο από μια τοπική ομάδα της Αλ Κάιντα έχει πάρει ένα πολυεθνικό προσωπείο με φανατικές θρησκευτικές προεκτάσεις με σκοπό να προκαλεί το χάος και να καταστρέφει επιδεικτικά οτιδήποτε ιστορικά παλαιότερο. Όπως έγινε και με την ανατίναξη του αρχαιελληνικού ναού της Παλμύρας. 

Το ισλαμικό κράτος (ISIS) το βοήθησε η Βρετανία και οι ΗΠΑ με πολεμικό εξοπλισμό και, είναι ένα δικό τους δημιούργημα με σκοπό να αμφισβητούνται τα  γεωγραφικά σύνορα, να χαλάνε οι συμμαχίες ισορροπίας και να προκαλείται η κατάρευση της παλαιάς τάξης πραγμάτων.

Το τελευταίο διάστημα πέρασαν αρχικά μέσω της Ελλάδας και των "προσφύγων" προς την Ευρώπη 4.000 μαχητές του ISIS για να μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στις ευρωπαικές χώρες και, να εξαπλώσουν τον πόλεμο σε μια γενικευμένη κατάσταση. Στην ουσία πρόκειται για έναν πόλεμο χωρίς χρονικά περιθώρια και γεωγραφικά σύνορα.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger