Σοκάρει η εξομολόγηση μίας γυναίκας που βιάστηκε, κακοποιήθηκε και πουλήθηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Μιλώντας στο AFP την Τρίτη, με αφορμή το βιβλίο που έγραψε και στο οποίο περιγράφει όλες τις δοκιμασίες που πέρασε, το Ισλαμικό Κράτος διοικεί μία ολόκληρη αγορά στο Ιράκ όπου οι γυναίκες πωλούνται ως σκλάβες του $ex.

Συγκεκριμένα, η Τζινάν αιχμαλωτίστηκε στις αρχές του 2014, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει τρεις μήνες αργότερα. Δύο άντρες, ένας πρώην αστυνομικός και ένας ιμάμης, ήταν οι πρώτοι της «ιδιοκτήτες».

«Μας βασάνισαν, προσπάθησαν με τη βία να μας κάνουν να αλλαξοπιστήσουμε. Αν αρνούμασταν, μας χτυπούσαν, μας αλυσόδεναν έξω στον ήλιο, μας ανάγκαζαν να πιούμε νερό με νεκρά ποντίκια μέσα. Μερικές φορές μάς απειλούσαν ότι θα μας βασάνιζαν με ηλεκτρισμό», λέει η 18χρονη περιγράφοντας την περίοδο που μαζί με μερικές ακόμα Γιαζίντι ήταν αιχμάλωτη σε ένα σπίτι.

Εν συνεχεία, η Τζινάν έγραψε το βιβλίο της με τη βοήθεια του Γάλλου δημοσιογράφου Τιερί Ομπερλέ.

 Σε αυτό η νεαρή εξηγεί ότι έμποροι λειτουργούσαν ως ενδιάμεσοι για τους πλούσιους και τους εμίρηδες.

Σε μία περίπτωση, ένας από τους διακινητές πρότεινε να πουλήσει μία κοπέλα με αντάλλαγμα ένα πιστόλι Beretta ή 133 ευρώ, λέει η Τζινάν, που έγινε μάρτυρας πολλών συνομιλιών μεταξύ των διακινητών.



ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger